kapat

22.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
"Bizi mahveden akşam yemekleri"
Sabancılar davetlerden şikayetçi. En son bir yıl önce doktora gitmişler. "Verilen diyetler yaşantımıza uymuyor," diyerek doktora gitmiyor, kendi kendilerinin doktoru olmayı tercih ediyorlar.

Ünlü İşadamı Sakıp Sabancı, sevenlerinin kalplerini hoplatan hastalığından kısa bir süre sonra eşi Türkan Sabancı'nın da hastalanması ünlülerin beslenmesini büyüteç altında getirdi. Beylerbeyi'ndeki yalıda, akşam 20 kişilik davet hazırlığında konuştuğumuz Türkan Sabancı, "Aslında aç yaşıyoruz. Ama, akşam yemekleri, davetler istemeden sağlığımızı tehlikeye sokuyor" dedi.

Türkan Hanım, örneğin, yabancı misafirler geleceği bu gece için Swiss otelden hazırlattığı menüde, adeta bir kuş sütü eksik. Ancak, kendi deyimiyle şunları söylüyor;

GELENEKSEL KONUKSEVERLİK
"Bana kalsa, daha basit bir menü yaparım. Örneğin, bir başlanğıç yemeği, arkasından ana yemek, bir zeytinyağlı ve tatlı.

Ancak, olmuyor. Bu gece de öyle... Yani, bir Kayserili evi olduğu için mutlaka mantı olacak. Arkasından, bıldırcın, hindi, sebze yemeği, değişik bir pilav, zeytinyağlı bir yemek ve tatlılar..

* Kuşkusuz, gittiğimiz davetler de aynı. Ancak, açık büfe olduğu zaman işimiz kolay. İstediğimiz kadar alabiliyoruz.

Daha doğrusu, az yeme imkanımız var. Ancak, ev davetleri olduğu zaman, ev sahibi sizin için hazırlanmış. Yememe hakkına sahip değilsiniz. Ayıp oluyor"

Türkan Sabancı, konu açıldığı için Sakıp beyin hastalandığı geceden de bir kesit vermekten kendini alamadı:

"O gün, hafif bir sabah kahvaltısından sonra gün boyu ağzımıza hiç bir şey koymadık. Çünkü, bütün gün hareket halindeydik.

Akşam, 22.30'dan sonra yaklaşık 40 kişilik bir yemeğe oturduk. Ben o kadar açtım ki, önüme konulan balık çorbasını ellerim titriyerek yedim. Ve, balıklar, acılı Adana Kebap ve diğerlerine Sakıp bey, itiraz edemedi. Ve, sonuç malum"

Ne yiyorlar?
Türkan hanım, sabah çok erken uyanıyor. 6.30'da. Yaklaşık bir saat yüzdükten sonra, Sakıp beyle kahvaltıya oturuyorlar. Kahvaltıları, kepek ekmeği, light peynir, çok az şekerli iki tatlı kaşığı reçel, Ve, iki haftada bir yumurta

* Öğle yemeği ise, mutlaka sebze çorbası. Kereviz çorbası ağırlıklı. Mümkün olduğu kadar yağdan kaçınıyorlar. Dupduru, yağı alınmış piliç suyuna pilav tercih ediliyor. Geleneksel mantı ve hamur yemekleri özel olarak pişmiyor

* Akşam yemekleri ise, ızgara halinde tavuk ve balık yer değiştirilerek yeniyor. Yanında bol sebze

* Sabancılar, rejim için bir kaç kez doktora gitmişler. Ancak, doktorların verdiği listeyi çok katı ve sosyal hayatlarında uygulanamaz bulmuşlar. Bu nedenle, rejim uygulayamıyorlar.

* Sabancılar, en güzel doktorun insanın kendi kendinin doktoru olduğuna inanıyor. Çünkü, insan kendisini daha iyi tanır

Beylerin gençlik tutkusu!
Ünlülerin kuaförü Şükrü, milenyum çağına girerken, ünlü erkekleri anlattı.

Eski cumhurbaşkanı Turgut Özal'dan, Şevket Demirel'e, Orgeneral Sedat Cilasun'dan, ünlü işadamı Halis Komili'ye, Ahmet San'dan, Faruk Süren'e kadar ünlü erkeklerin asla vazgeçemedikleri Etiler'deki Erhan-Şükrü kuaförün ağzından ünlü müşteriler bakın neler istiyor:

"Şimdi erkekler genç gözükmek istiyorlar. Bunun için, cilt bakımı yaptırıyorlar. Kırışık, gözaltı torba düzeltiliyor. Çoğunun siyah nokta problemi var. Onlar gideriliyor. Peeling yapılıyor. Okullu uzmanlar bu uygulamaları yapıyor. Ayrıca, solaryum var. Bir de, Bulgaristan'dan gelen uzman bir hanım tarafından yapılan masajımız bulunmaktadır. Müşterilerimizin büyük bir bölümünün korumaları olduğu için Merhum Özal'ın korumaları kimseyi rahatsız etmezdi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır