kapat

20.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yeni havaalanları geliyor
Türkiye'de, 2005 yılına kadar havaalanı olamayan il kalmayacak; ülkenin her yerine uçulabilecek

Halen 37 havaalanı bulunan Türkiye'de 2005 yılına kadar havaalanı olmayan il kalmayacak. Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz, Bingöl, Çorum, Iğdır, Ordu (Ünye), Niğde, Aksaray ve Edirne (Demirhanlı) havaalanlarının inşaatlarının devam etmekte olduğunu bildirdi.

Mardin Havaalanı'nın tamamlandığını ve önümüzdeki günlerde hizmete açılacağını belirten Enis Öksüz, Karaman, Artvin (Ciritdüzü), Hatay, İçel (Kumkuyu), Kırşehir, Yozgat, Antalya (Kaş), Kütahya, Ardahan, Çanakkale (Bozcaada), Karabük, Şırnak, Bayburt ve Bitlis (Tatvan) havaalanlarının projelendirme çalışmalarının ise son aşamaya geldiğini kaydetti.

Yeni havaalanlarının devreye girmesiyle bugün yılda 55 milyon yolcu olan kapasitenin 100 milyon varacağını vurgulayan Öksüz, 1999 yılının ilk 10 ayında iç hatlarda 162 bin 593, dış hatlarda 136 bin 65 olmak üzere toplam 298 bin 658 adet uçak trafiği yaşandığını ifade etti.

Ulaştırma Bakanı, uçakların güvenli alçalmasını sağlayan ILS sisteminin halen, Esenboğa, Atatürk, Adnan Menderes, Antalya, Trabzon, Erzurum, Kayseri, Etimesgut, Milas-Bodrum, Adana, Dalaman, Tekirdağ-Çorlu, Kars ve Samsun-Çarşamba havaalanlarında olduğunu, ayrıca Bursa-Yenişehir, Muş ve Nevşehir-Kapadokya ile Eskişehir havalanlarında da yakın bir tarihte devreye gireceğini de bildirdi.

Nuri KAYIŞ


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır