kapat

20.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Atel
GÜNGÖR MENGİ
Vergi saldırısı
AGİT bitti, artık köyümüze dönüyoruz.. Ve tabii çözüm değil hastalık üreten eski alışkanlıklarımızla..

ÇETİN ALTAN
Bitmez tükenmez bir övünme açlığı
Bizim halk kitlelerinin en temel özelliklerinden biri "mesleksiz" olmaksa, bununla bağlantılı olan bir başka özelliği de cehennemi bir "övünme açlığı"...

MEHMET ALTAN
Bolu'nun güvenliği, Avrupa'nın güvenliği...
12 Kasım depreminden önce, Bolu yakın tarihteki en yıkıcı felaketi 1944 yılında yaşadı. Bölge gene 7.2 şiddetindeki depremin ateş çemberinden geçti ve dörtbinaltıyüz insanını kaybetti.

CAN ATAKLI
Halkla İlişkiler harikası
Başkan Clinton Türk halkına kendini çok sevdirdi. Çünkü Clinton Türkiye'de en uzun süre kalan Amerika Başkanı oldu, çok yer gezdi, depremzedeleri ziyaret etti, Türkiye'yi övdü, Atatürk'ten sevgiyle söz etti.

İPEK CEM
Zirvenin düşündürdüğü
İstanbul bu hafta AGİT zirvesine başkentlik etti. Zirve çerçevesinde ülkemizde bulunan devlet adamları -yağmur hariç- az da olsa bu esrarlı şehri tanıma imkanını buldular.

CENGİZ ÇANDAR
Tarih kavşağı...
"Başkan Yeltsin, hayatımın en heyecan verici tecrübelerimden birini, daha Başkan olmadan bir dünya vatandaşı iken, Moskova'da o tankın üzerine çıktığın sırada yaşadım.

NECATİ DOĞRU
25 altın soru!
Dünya yeniden planlanıyor, yeniden biçimleniyor, yeniden paylaşılıyor. Bu planlama içinde ABD Başkanı Türkiye'ye dönüp; "Arkandayım...

YAVUZ DONAT
Sesli düşünmek
Zirve bitti... Misafirler gitti... Şimdi yine döneceğiz kendi gündemimize... Ama bu arada bazı konuları "sesli düşünmekte" yarar var.

CAN DÜNDAR
Yeni çağa merhaba!
Ne finaldi ama?.. Clinton ile Yeltsin'in "İstanbul Düellosu", sancılı bir çağın heyecanlı kapanış sahnesi gibiydi. İki liderin iki cümlesi, eskiyen ve yeşeren iki yaklaşımı gayet net özetledi:

YILMAZ KARAKOYUNLU
Memurları Yargılama Yasası
Tevrat'ın tarifine göre, "Cehennemde ışık bile karanlıktır. Su, ateşi değil, ateş suyu öldürür."

ALİ KIRCA
Clinton amca bizi niye öptü?
Çadırkentte çocuklar ellerini uzatıyor ve Amerika Birleşik Devletleri Başkanı'na dokunmaya çalışıyorlardı.

ZÜLFÜ LİVANELİ
Politika korkusu!
Dün bu köşede yayınlanan yazıya çok olumlu tepkiler geldi. Bilmeyenler için özetleyelim: Dünkü yazıda, Clinton'ı, düş ürünü bir Türk politikacısı ile kıyaslamış ve bizde, böyle bir kişinin yolunun kesileceğini vurgulamıştım.

NEBİL ÖZGENTÜRK
Acılar tarihimiz..
1944'teki Bolu Gerede, 1953'teki Çanakkale, 1966'daki Varto, 1967'deki Adapazarı depremleri ve sonrası.. Bu konkunç depremlerin 17 Ağustos'dan bu yana içine gömüldüğümüz "yüzyılın en hazin günleri"nden farkı neydi?

RAUF TAMER
Gittiler...
Onlar gittiler. Misafir Devlet büyükleri ülkelerine döndüler. Şimdi kaldık yine biz bize. Üç gün, üç gece bir başka âlem'de yaşıyor gibiydik.

HINCAL ULUÇ
İrlanda'nın çingeneleri birinci..
Sihirli bir el, dünkü İrlanda yazımıza el atmış.. İrlanda'nın müthiş bir eğitim seferberliği yaptığını yazmış ve "Bu seferberlik öyle bir boyuta ulaştı ki, şimdi ülkede vasıfsız işçi sıkıntısı var" demiştik..

AHMET VARDAR
Korkmayın bir şey yok...
Şu depremi malzeme olarak kullananlardan bıktık, usandık... Dikkat edin, televizyonlarda ve diğer basın organlarında bir Allah'ın kulu da, "Şuraya şu kadar yardım edelim, buraya bu kadar yardım edelim..." demiyor.

YAZARLAR E-POSTA LİSTESİ

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır