kapat

20.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Çiller'e 75 ilden destek vaadi
DYP'nin tarihi kongresi arifesinde 75 il başkanı Çiller'e destek deklarasyonu yayınladı; Köksal Toptan, 5 il için yarışacak

DYP'de Genel Başkan Tansu Çiller ile muhalifleri arasında, 18 Nisan seçim hezimetinin hesaplaşmasına sahne olacak büyük kongre bugün yapılıyor.

7 lider adayının çıkması beklenen kongrede liderlik yarışının, Çiller ile parti içi muhalefetin ortak adayı Köksal Toptan arasında geçmesi bekleniyor. Genel Merkez yönetiminin talimatı doğrultusunda iki gün önce Ankara'ya gelen 75 il başkanı, kongre öncesi dün yayınladıkları deklarasyonla Çiller'in yanında olduklarını açıkladılar. Deklarasyonda "Birileri istiyor diye, genel başkanımızı kurban vermeyiz" denildi. Deklarasyona Aydın, Denizli, Rize, Şanlıurfa ve Bartın olmak üzere 5 il başkanı ise imza vermedi.

ÖZER ÇİLLER DE DELEGE
DYP'nin 6. Olağan Büyük Kongresi, bugün Atatürk Spor Salonu'nda saat 10.00'de başlayacak. Aralarında Çiller'in eşi Özer Çiller'in de bulunduğu bin 187 delegenin oy kullanacağı kongre, belirlenen gündemine göre, yoklama ve açılış ile başlayacak. Kongre Başkanlık Divanı seçiminin ardından, Atatürk ve şehitler için saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak.

ADAY ENFLASYONU
DYP'nin kongresinde Çiller'in yanı sıra, 6 aday daha genel başkanlık için mücadele verecek. Bugünkü kongrede açıklamaları doğrultusunda Köksal Toptan, Mehmet Dülger, İsmet Seferoğlu, Giray Balcı, Nurullah Aydın ve Servet Harputluoğlu, Çiller'e karşı liderliğe adayı olacaklar.

ISPARTA İLK KEZ YOK
Büyük kongrede 3 il temsil edilmeyecek. DYP'lilerin manevi lideri Demirel'in ili Isparta, parti tarihinde ilk kez kongreye delege gönderemiyor. Seçimlerin araya girmesi nedeniyle bazı ilçelerinde mükerer kongre gündeme gelen, bu nedenle de mahkemelik olan Isparta, hukuki zorunluluk nedeniyle il kongresini yapamayınca, bugünkü kongrede temsil edilemedi.

100 milyarlık kongre
KONGRE öncesi Ankara Büyük Otel'de bir araya 75 DYP il başkanı, Çiller'e destek sözü verdi. Öte yandan yeniden tadil edilen Atatürk Spor Sarayı, bugün DYP'ye Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü'nün "özel izniyle" evsahipliği yapacak. DYP, 1 günlük kongresi için salon kirası olarak 2.5 milyar lira ödedi. Delegelerinin 2 günlük konaklama giderleri, dağıtılacak eşantiyon ve kumanyalar salon dekorasyonu da dahil olmak üzere DYP'ye maliyeti 100 milyar lirayı buldu.

Erhan SEVEN


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır