kapat

20.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Kışlalı tanığı: Katiller beni tehdit etti
GAZETECİ- Yazar Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı'nın bombalı saldırı sonucu öldürülmesiyle ilgili olayın soruşturmasında "sürpriz tanığın" verdiği ifadeler, soruşturmada ilginç gelişmelere neden oldu. Azeri kökenli kadın, İl Jandarma Komutanlığı'nda ilk olarak olaydan önce çevrede gördüğü şüpheli kişilerin eşkalini anlattı. Bu ifadelerin yardımıyla robot resimler çizildi. Jandarmaya sürekli bilgiler veren kadın daha sonra, bir otomobilin yaklaşarak, içindeki kişi ya da kişilerin "Seni de Kışlalı gibi yaparız" diye tehdit ettiğini bildirdi. Bunun üzerine "sürpriz tanık" sivil görevliler tarafından korumaya alındı. Otobüste korumasıyla beraber gittiği sırada olayda gördüğü şüphelilerden birinin de aynı otobüste olduğunu çok sonra ifade eden tanık, niçin bu sırada görevliye durumu bildirmediğini izah edemedi.

Depremzede üniversiteliye nakil hakkı
YÖK Genel Kurulu, dün Kemal Gürüz başkanlığında toplandı. Gürüz, toplantı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gürüz, 12 Kasım'da meydana gelen depremin Sakarya Üniversitesi'nde sıkıntıya yol açtığını belirterek, bu üniversitenin 28 Şubat 2000 tarihinde eğitim öğretime başlamasının kararlaştırıldığını belirtti. YÖK Genel Kurulu, toplantıda, Hacettepe ve Selçuk üniversitelerinin rektör adaylarının belirlenmesi için kendilerine sunulan 6 rektör adayından üçünü eledi. Yapılan seçimde genellikle en çok oy almış üç rektör adayı Cumhurbaşkanı'na sunulurken, Hacettepe Üniversitesi rektör adaylarında bu gelenek bozuldu. H.Ü.'de yapılan seçimlerde en çok oy alan Tuncalp Özgen ve Murat Tuncer'i seçen YÖK Genel Kurulu, üçüncü sırada yer alan Nebil Büyükpamukçu yerine 4'üncü sırada yeralan Doğan Tuncer'i Cumhurbaşkanı'nın takdirine sundu.

Ciguli de İkinci Cumhuriyetçi
SANAT dünyasının renkli isimlerinden Ciguli'nin de "2. Cumhuriyetçi" olduğu açıklandı... Aktüel Dergisi son sayısında Ciguli'yi, Sezen Aksu, Tarkan gibi sanatçılarla aynı safta gösterdi. Ancak Ciguli'nin kafası karışmış olacak ki 1. ve 2. Cumhuriyet olayını pek çözemediğini söyleyerek şöyle dedi: "Ben bunlardan anlamam bee abla.. Şu anda uçağa bineceğim. Almanya'ya giderim.. Gazete de okumam. Şimdi ne bileyim ben nasıl cevap vereyim. Bunları pek anlatamam. Benim bir Atatürküm var. Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'ten başkasını anlamam be abla.. Cumhuriyet Cumhuriyettir. Cumhuriyet'in 1'i ve 2'si olmaz. Ben bir tek Cumhuriyet bilirim. Bunlardan da anlamam. Kafam karıştı bee..."

Oral Çelik, serbest
ASKERİ hastaneden aldığı "çürük" raporunun sahte olduğuna dair yapılan ihbar üzerine önceki gün gözaltına alınan Oral Çelik, dün sağlık kontrolünden geçirildi. Başkent'te önceki gece gözaltına alınan ve dün Ankara Adliye Sarayı'na getirilen Çelik, adli tabiplikteki muayenesinin ardından askeri inzibata teslim edilmek üzere Merkez Komutanlığı'na götürüldü. Oral Çelik daha sonra serbest bırakıldı.

Şeker değil yağ suçlu
İnsanların şişmanlamasında yedikleri şeker miktarı değil aldıkları yağın etkili olduğu açıklandı. Güney Carolina'daki diet uzmanları konferansına sunulan iki ayrı araştırma, kilo almaya şekerin değil alkol ve yağlı maddelerin neden olduğu belirtildi. Kilo vermek isteyen kişilerin öncelikle aldıkları yağı ve yedikleri yemek miktarlarını azaltıp, bol miktarda egzersiz yapmaları gerektiğini vurgulandı. Uzmanlara göre yağ alımı ile vücut yoğunluğu birlikte artıyor. Buna karşılık şeker alımı artarken vücut yoğunluğu düşebiliyor!

Ağrıları kesmek için
Uzun süre dayanılmayan ağrı ve sancıları olan kişilerin bu işkencelerini sona erdirme olasılığı ortaya çıktı. Şu anda Maryland'de fareler üzerinde yapılan denemelerde, öteki hücrelere zarar verilmeden ağrı nedeni sinir hücrelerinin ortadan kaldırılabildiği ileri sürüldü. Minnesota Üniversitesi tarafından yaptırılan araştırmada, kronik ağrıların sinirlerin yanlış sinyaler yollaması sonucu ortaya çıktığı,ve hücrelere sinyali ileten kimyasal maddenin zerkedilen P adı verilen bir tür proteinin bu görevi yaptığı belirtildi.

Mum ışığı tehlikeli
Romantik yemeklerin kaynağı mum, insan sağlığı için zararlı olabiliyor. ABD Akciğer Cemiyeti'nin bildirisinde, kokulu ve yavaş yanan mumların kurşun ve cıva buharı ile birçok zehirli maddeyi salıverdikleri, bu nedenle de zararlı olduğu bildirildi. Mumdan gelen bu zararlı maddelerin yaşlı ve çocukların bağışıklık sistemlerini zayıflatırken, birçok kişinin sinir ve dolaşım sistemleriyle kalbine zarar verdiği ortaya çıktı. Uzmanlar, mum alırken balmumundan yapılmış ve içinde başka katkı maddesi olmadığına dikkat edilmesini öneriyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır