kapat

20.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
1999 İBDA-C'nin çöküş yılı oldu
Yasadışı örgüt İBDA-C'nin suikast timi kıskıvrak yakalandı. Örgütün Fetih Yılı ilan ettiği 1999 yılı, çöküş yılı oldu

İstanbul Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından düzenlenen operasyonlarda yasadışı terör örgütü İBDA/C üyesi 11 militan yakalandı. Militanlarla birlikte bu operasyonlarda ilk kez cıvalı bubi tuzakları ele geçirildi.

Yakalanan militanların gazeteci Fatih Altaylı, yazar Prof.Dr. Yaşar Nuri Öztürk ve Metris Cezaevi İkinci Müdürü Özer Korkmaz'a suikast planladıkları ortaya çıktı. AGİT Zirvesi sıasında da çeşitli eylemler planlayan militanlar, bu eylemlerini gerçekleştiremeden yakalandı.

Emniyet'te sorguları tamamlanan 11 kişiden adı açıklanmayan bir kişi serbest bırakılırken; sanıklardan Yılmaz Şahin, Mustafa Sabah, Ender Atak, Mehmet Özer, Engin Tetik, Turan Bartın, Ömer Mangırcıoğlu, Kazım Poyraz, Hakkı Demirci ve Cemil Şahin DGM'ye sevk edildi. Sanıklar, DGM çıkışında örgütün işaretini yaparak "Ya şeriat ya ölüm", "Yaşasın Kumandan Mirzabeyoğlu" şeklinde slogan attı. Savcılığa çıkarılan, Özer, Demirci ve Tetik serbest bırakılırken, 7 kişi tutuklandı ve Metris Cezaevi'ne gönderildi.

CIVALI BUBİ TUZAĞI
Yakalanan militanlarda, bir kutu içine yerleştirilmiş elektronik bomba düzeneği ile bugüne kadar düzenlenen operasyonlarda ilk kez rastlanan cıvalı bubi tuzağı ele geçirildi. Ayrıca, 5 adet tabanca, 1 av tüfeği, 10 adet dinamit lokumu, 19 adet fünye de ele geçirildi.

EYLEMLERİ
Yakalanan militanların yapılan sorgulamalarında Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Kampusu'na el yapımı zaman ayarlı bomba konulması, Üsküdar TEKEL Sosyal Tesisleri'ne el yapımı ani ateşlemeli bomba atılması, Hürriyet Gazetesi'nin kurşunlanması, Kırmızı Kilise'nin bombalanması, Zeytinburnu Kültür Merkezi'nin bombalanması eylemlerini gerçekleştirdikleri açıklandı.

Veli SARIBOĞA Serdar CANİPEK (SHA)


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır