kapat

20.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Afetzedeyi kim çaldı?
Kayıp depremzede Şemsi Sarıgüzel için, Kaynaşlı İlkyardım İstasyonu'ndan "13 Kasım sabahı 09.50'de öldü" deniyor. Kurtarma ekipleri ise 'Sarıgüzel'i enkazdan saat 11.00'de çıkardık. 09.50'de nasıl ölmüş olur?" diye soruyor

DÜZCE depreminde yıkılan Akabe tesislerinden 13 Kasım günü kurtarılan ve bir haftadır kayıp olan Şemşi Sarıgül'ün durumu tam bir bilmeceye dönüştü..

Enkazdan 16 saat sonra sağ olarak çıkartılan ancak o günden beri ne ölüsü ne de dirisi bulunan Şemsi Sarıgüzel'in organ mafyasının elinemi düştüğü sorusu bir kez daha gündeme geldi. Kaynaşlı İlkyardım İstasyonu kayıtlarında Eşref adıyla getirilen Şemsi Sarıgül'ün 09.50'de öldüğü belirtilirken, Sivil Savunma ekipleri ise Şemsi Sarıgüzel'in, 13 Kasım sabahı saat 11.00'de enkazdan çıkartıldığında ısrarlı.

SORULAR
Kurtarma ekipleri "Onu kurtarıp ambulansa bindirirken bilinci, şuuru açıktı. Bize adını soyadını söylemişti. Tam araca bindirirken, bize de teşekkür etti. Onu enkazdan çıkarttığımız saatten önce ölmüş görünmesini aklımız almıyor. Bu nasıl olur? Ayrıca kesinlikle crash sendromuna girmemişti" dediler. Deprem bölgesinde o gün görevli olan Ankara Numune Hastanesi doktorlarından Mustafa Cesur ise Eşref ismiyle getirilen kişinin yaşadığını, ancak yarım saat sonra, ezilmeden dolayı oluşan "Crash Sendromu" nedeniyle hayatını kaybettiğini anlattı.Cesur, "Sonra eksi (ölü) kabul ettik. Hatta EKG'si filan da çekildi. Daha sonra hasta Düzce Devlet Hastanesi'nin morguna gönderildi" dedi. Cesur, "Biz bu kişinin yüzde 99 bu hasta olduğuna inanıyoruz" diye konuştu.

KUŞKULAR
Depremzede Şemsi Sarıgüzel'in iddia edildiği gibi Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderilip gönderilmediğini sorduğumuzda ise Cesur şöyle konuştu:

"Benim bahsettiğim kişi Eşref isimli kişi. Şemsi diyemiyorum; yüzde 1 belki o değildir ihtimaliyle. Benim bahsettiğim kişinin yakını yoktu. Yara şekli uyuyor. Konuşmuyordu. İsmini sorduğumuzda 112'deki görevliler 'Eşref' dedi. Belki Eşref gibi anlaşılmış olabilir."

Sarıgüzel enkaz altındayken olay yerinde bulunduğu öne sürülen Hasan Acar isimli doktoru tanıyıp tanımadığını sorduğumuz Cesur, "Hasan Acar'ı tanımıyorum. 112 ekibindense bu kişinin sahte doktor olabileceğine inanmıyorum" dedi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır