kapat

20.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
2000'i bekliyoruz
Pamukbank Genel Müdürü Orhan Emirdağ bankaların 1999 yılında yüzde 20 büyüyeceğini asıl hızlı büyümenin ise 2000'de yaşanacağını tahmin ettiğini belirtti

Pamukbank Genel Müdürü Orhan Emirdağ, bankacılık sektörünün bu yıl dolar bazında yüzde 20'nin biraz altında büyüyeceğini 2000 yılında ise büyümenin yüzde 25'in üstüne çıkacağını tahmin ettiğini belirtti.

Ekonomide Anadolu'dan başlayan bir canlanma olduğunu belirten Emirdağ "Bu belirtilerin etkisiyle sektörde problemli kredilerin artış hızı kesildi. Ancak reel sektörün sorunları hemen çözülmedi. Dolayısıyla bankacılık açısından işlerin hemen açıldığını söylemek yanlış olur" dedi.

Emirdağ "Yıl içinde oldukça yüksek düzeylere çıkan döviz faizlerinde de rahatlama var. Bunda, reel sektördeki iyileşmelerin yanı sıra bankacılık sisteminin daha rahat borçlanmaya başlaması da etkili oldu" dedi.

Döviz kredisi faizlerinin biraz daha gerilemesi gerektiğini ifade eden Emirdağ, reel faizlerin makul bir seviyeye indiğini belirterek "Ancak, kamu borçlanması yalnızca kamu kağıtları ile yapılmıyor. Kamu bankalarının mevduat toplama maliyetleri hala yükseklerde bulunuyor. Bu faizlerin hala yükseklerde bulunması, bankacılık sektörü maliyetlerini etkileyen temel unsurların başında geliyor" şeklinde konuştu. Emirdağ, kamu bankalarının faizlerini biraz daha indireceklerine inandığını da sözlerine ekledi.

HEDEF TUTAR
Orhan Emirdağ, özelleştirme programına uyulması durumunda hükümetin 2000 enflasyon hedefini, tam olmasa da, tutturacağını ve enflasyondaki hızlı gerilmenin bankalarda ciddi bir sorun yaratmayacağını da belirtti.

Kurumsal bankacılığı daha etkin kılmak için, müşteri segmentasyonuna yöneldiklerini anlatan Emirdağ bunun için ilk 1000'de yer alan müşterilere hitap eden kurumsal bankacılık merkezleri kurulmaya başlandığını ayrıca özel müşteriler için de özel bankacılık merkezleri kurulacağını ifade etti. Emirdağ bu yıl dolar bazında yüzde 20'nin üzerinde büyüme bekleyen bankanın 2000 yılı büyüme beklentisinin yüzde 25'in üstünde olduğunu, dokuzuncu ay itibariyle 5.7 milyar dolar olan aktif büyüklüğün yılsonunda 6.1 milyar dolara çıkmasını beklediğini de söyledi.

REUTERS

"Turkcell'den sonra halka açılacağız"
Emİrdağ, Pamukbank'ın gündeminde halka açılmanın "şu anda" olmadığını ifade ederek şöyle devam etti: "Grubun şu anda halka açılma gündeminde Turkcell'in uluslararası halka arzı var. Bizim portföyümüzde yüzde 7'lik Turkcell hissemiz var.
Bu hisseler bankanın kârlılığını oldukça etkileyecektir. Pamukbank'ın halka açılması da Turkcell'in halka açılmasından sona gündeme gelecektir." Emirdağ, "Grubun Turkcell ile birlikte gelişen çizgisi ve Turkcell müşterilerinin beş milyonu geçmesinin doğurdu. Türkcell faturalarını toplama faaliyetleri gibi imkanlar, bizi bireysel bankacılıkta daha da aktif olmaya itiyor" diye konuştu.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır