kapat

20.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Her kuruluş Maliye gibi çalışmak zorunda
Bütçe Genel Müdürü Durmuş Öztek, depremin ekonomik etkisini azaltmak için her kuruluşun Maliye Bakanlığı gibi çalışması gerektiğini söyledi

Maliye Bakanlığı Bütçe Genel Müdürü Durmuş Öztek, kamu mali disiplini ve 2000 yılı bütçesi konusunda kritik mesajlar verdi. 2000 yılında TEFE bazında enflasyonun yüzde 20'ye indirilmesinin öngörüldüğünü hatırlatan Öztek, "Bütçeyi herkes sahiplenmeli aksi takdirde altından kalkılması zor olur" dedi.

Devleti devlet yapan harcamaların cari giderlerde saklı olduğuna işaret eden Öztek, bu harcamaların suni tasarruf tedbirleri ile kısılması çabalarının, kamu kuruluşlarını alternatif gelir kaynakları bulmaya yönelttiğini, bu nedenle bütçe disiplininin zedelendiğini söyledi.

Öztek, 2000 yılı bütçesinin aynı anda birden çok misyonu üstlendiğini de vurguladı ve "Kamu borçlanma gereğinin azaltılarak faiz oranlarının düşürülmesi, kamu kurumlarında verimliliği artırıcı istihdamı azaltıcı önlemlerin sonuç vermesi, depremin ekonomi üzerindeki tahribatının giderilmesi için her kuruluş birer Maliye Bakanlığı gibi çalışmalı" dedi.

Geçici bütçe nedeniyle, harcama programının aksadığını kaydeden Öztek, 2000'de tüm kuruluşların harcama programları ile takibe alınacağını bildirdi.

Okan MÜDERRİSOĞLU


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır