kapat

20.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Avrupa'nın en büyüğü doğuyor
Sabancı Holding ile Dupont'un ortak kurduğu Dupont Sabancı Europe'un piyasa değeri 920 milyon dolar olarak belirlendi

Sabancı Holding dünya devi Dupont ile kurduğu Dupont Sabancı Polyester Europe şirketi için 427 milyon dolar ödedi. Holding yeni kurulan şirketin yüzde 46.4'üne denk gelen hisse için ödeyeceği paranın yurtdışına çıkışı için Hazine Müsteşarlığı'na başvurdu. Böylelikle Afrika, Avrupa ve Ortadoğu pazarlarına yönelik faaliyet gösterecek olan şirketin değeri 920 milyon dolar olarak belirlenmiş oldu. Yeni şirket, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika pazarlarına polyster iplik, cips ve polyster hammadde üretecek.

AVRUPA'NIN EN BÜYÜĞÜ
Dünya devi Dupont ile Sabancı Holding'in ortak kurdukları Dupont Sabancı Polyester Europe Avrupa'nın en büyük Polyster şirketi konuma geliyor. Amerikalı Dupont'un iştiraklerinden İngiltere Wilton'daki PTA ve Resin tesisleri ile yine İngiltere'deki Pontypool ve Almanya'daki Uentrop Dacron Polyster iplik tesisleri bundan böyle yeni şirketin bünyesinde faaliyet gösterecek. Buna karşın Sabancı Holding de Sasa'nın yüzde 81.11'ini (geri kalanı halka açık) yani tamamını yeni şirkete devredecek. Sabancı'ya ait İngiltere'deki Garforth tekstüre iplik fabrikası da Sabancı Dupont Europe bünyesinde faaliyet gösterecek.

Avrupa'nın en büyük polyester şirketi olması beklenen Dupont Sabancı Europe'un yıllık cirosunun 1 milyar doları bulması bekleniyor. Bundan önce Dusa'da Sabancı'nın ortağı olan Dupont dünya çapında 25 milyar dolarlık ciroya sahip bulunuyor.

Dün anlaşma çerçevesinde Sabancı tarafından yeni şirkete devredilen Sasa'nın hisseleri bu haberle yüzde 8.57 prim yaptı. Borsacılar Sasa'nın bir dünya devi olan Dupont'un yüzde 50 ortağı olduğu bir şirket çatısı altında faaliyet gösterecek olmasının olumlu ve önemli bir gelişme olduğunu belirttiler.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır