kapat

18.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Depremzedeler için kilisede göbek attı
Kanadalı dansöz Asmira, biri kilisede olmak üzere 4 kez göbek atıp depremzeler için bağış topladı. Asmira şimdi Düzce depremzedelerine yardım için çalışıyor

Depremzedelere yardım kampanyalarının en ilginci Kanada'nın Vancouver Adası'nda gerçekleşti; Dansöz Asmira, 4 şov düzenleyerek depremzedeler için para topladı. Şovlardan biri de Metropolitan Kilisesi'nde düzenlendi. Dansöz Asmira, kilise salonunda göbek atarak yardımseverlerden bağış topladı. Asmira'nın organizasyonunda Mevlevi semazenler ile İranlı ve Mısırlı müzisyenler de vardı. Kanadalı dansöz, topladığı 4 bin 200 doları kilise kanalıyla Türkiye'ye yolladı.

Asıl adı Irene McConell olan Dansöz Asmira, Kanada'da oldukça popüler bir isim. 1979'dan beri Kanada, Amerika, Karayip, Kanarya Adaları, Mısır ve Avrupa'da Arap dansları icra eden Dansöz Asmira, 2 defa da Türkiye'ye gelmiş. Son ziyaretinde İstanbul ve Kuşadası'nda dansözlük yapan Asmira, 17 Ağustos Marmara depreminden bir hafta önce de ülkesine dönmüş.

Asmira, "neden bir yardım kampanyası başlattınız?" sorusunu "Temmuz ve Ağustos aylarında Türkiye'deydim. Türk halkı bana bir aile ferdi gibi baktı. Ben de böyle eşsiz, böyle misafirperver bir halk için en azından bir yardım kampanyası başlatabileceğimi düşündüm. O kadar duygulanmıştım ki onlara yardım için gece gündüz çalışmaktan büyük zevk aldım" sözleriyle yanıtladı.

PLAKETLE ÖDÜLLENDİRİLDİ
Asmira'nın gösterisinin giriş ücreti yetişkinler için 10 dolar, öğrenci ve işsizler için 8 dolar, çocuklar için 5 dolar. 'Kilisede göbek atılarak bağış toplanması' kulağa garip gelse de kiliselerde bu, yardım için bir gösteri kabul edilip normal sayılıyor.

Vancouver Adası Türk-Kanada Dostluk Cemiyeti, Cumhuriyet Bayramı'nda Kanadalı Dansöz'e bir plaket vererek teşekkür etti. Eğlence kulübü sahiplerinden Türkiye'ye davet bekleyen Asmira, şimdi de Düzce depremzedeleri için planlar yapıyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır