kapat

18.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Adnan Hoca bugün savcının karşısında
Gözaltına alınan Adnan Hoca, bugün DGM'de savcı karşısına çıkacak Tarikatın 2'nci adamı Fırat Develioğlu'nun ifadeleri Hoca'yı terletecek

ADNAN Hoca Tarikatı, bugün oldukça önemli bir gelişme yaşayacak. Pek çok kişiye şantaj yaptığı iddiasıyla hakkında soruşturma açılan Adnan Oktar, bugün Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde savcı karşısına çıkacak. Tarikatın Bahadır Güven'den sonra gelen ikinci önemli adamı Fırat Develioğlu'nun verdiği ifadeler, Adnan Hoca'ya zor anlar yaşatacak. Dün polise ifade veren Fırat Develioğlu, tarikatın yapısı, hiyerarşisi ve para kaynakları hakkında önemli itiraflarda bulundu.

ŞANTAJ NASIL YAPILIR?
ADNAN Oktar'ın şantaj malzemelerini depoladığı web sitesinin şifresini de polise veren Develioğlu, tarikatı genç kızlara cazip gösterip akıllarını çeldiklerini, sonra da onları şantaj malzemesi olarak kullandıklarını anlattı. Develioğlu, Bahadır Güven'in ve kendi şirketinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden büyük ihaleler aldığını da itiraf etti. Develioğlu, tarikatın nasıl şantaj yaptığını da aşama aşama anlattı.

"ZORLA PARA TOPLADIK"
TARİKATIN 2. önemli adamı Fırat Develioğlu'nun ifadesine göre, Adnan Hoca ve müritleri önce şantaj yapılacak kişi hakkında bilgi topluyor. Bunun için gerekli yerlerde çalışan görevlilere bazen rüşvet veriliyor, bazen de bu kişiler çeşitli şekillerde tehdit ediliyor. Develioğlu, bir telekom bir de GSM şebekesi yetkilisi sayesinde birçok kişinin telefon dökümlerini aldıklarını ve bunları açıklamakla tehdit ederek para topladıklarını da söyledi.

PINARBAŞI SERBEST
ÖTE yandan İstanbul Organize Suçlar ve Silah Kaçakçılık Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan manken Gülay Pınarbaşı'nın da aralarında bulunduğu 4'ü kadın 12 kişi, DGM Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Gülay Pınarbaşı, Didem Rahvancı, Aylin Atmaca, Emine Kolça, Tolga Horoz, Atilla Menevşe, Tarkan Yavaş, Seçil Köse, Ali S. Kütahnecioğlu, Adnan Tınarlıoğlu, Sedat Altan ve Bahattin S. Hazineci daha sonra serbest bırakıldı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır