kapat

18.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Gates buldu Vestel yapacak
Vestel Microsoft'un internet kullanımında yeni bir çığır açması beklenen yeni sistemi "Web arkadaşı"nın 4 üreticisinden biri oldu

Vestel, Microsoft'un internet kullanımında yeni bir çığır açması beklenen son ürünü Web Companion'ın üreticilerinden biri oldu. Bill Gates, önceki gün Las Vegas'ta yapılan Comdex teknoloji fuarında Microsoft'un yeni buluşunu tanıtırken, Acer, Compaq, Philips Electronics ve Vestel'le üretim konusundaki ortaklığını da açıkladı.

"Her zaman, her yerden" sloganı ile lanse edilen Web Companion, yani "Web arkadaşı", kullanıcıları ofiste veya evde bulunan PC'lerinin dışında istendikleri yerden internet'e giriş yapabilmelerine olanak tanıyor. Dokunmatik ekranlı, boyutları alışılmış PC'lerden bir hayli küçük, taşınabilir yeni ürün, Gates'in servis sağlayıcı pazarından daha çok pay kapma yarışındaki iddasının en büyük kozu olarak biliniyor. Web Componion için geliştirilen Windows CE işletim sisteminde çalışacak ürünün en büyük özelliği ise oldukça hantal olan bilgisayar kasasını ortadan kaldırması.

Yeni buluş 2000 yılının ikinci yarısında piyasaya sunulacak. Teknoloji uzmanlarına göre Web Companion, Vestel'in Türkiye'de uyguladığı sistemi ile 200 dolardan daha düşük bir fiyatla piyasaya çıkacak.

Şu anda Microsoft, 3 milyon abone ile 17 milyon abone sahibi ve pazarın lideri AOL'nin bir hayli gerisinde bulunuyor.

VESTEL USA
Microsoft'un yeni buluşuna ortak üreteci olarak katılan şirket ise Vestel Elektronik'in Silikon Vadisi'nde kurduğu teknoloji şirketi Vestel USA. Silikon Vadisi'ndeki tek Türk şirketi Vestel USA'nin Genel Müdürü Selçuk Çağlar, Las Vegas'ta yapılan Comdex Fuarı'nda şirketin yeni ürünlerini de komuoyuna tanıttı. Çağlar, aynı zamanda telefon kullanılan Internet.telefon ürünü ile kullanıcıya bir kaç dakika içinde internet'e bağlanarak pek çok işlemi gerçekleştirme imkânı sağlamak olduğunu belirtti.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır