kapat

09.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Akıllı bir davranış
DDY (Devlet Demir Yolları), Sirkeci-Halkalı ve Haydarpaşa-Gebze banliyö hatlarını İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne veriyor...

Bize göre çok akıllı bir davranış. Çünkü bir türlü çağa ayak uyduramayan tüm Demiryolları yönetimi hem bu işi beceremiyor, hem de devlet bütçesini büyük zarara uğratıyordu. Köhne ve hantal yapısını düzeltemediği için de dilenciler, satıcılar ve soyguncularla dolu banliyö trenleri halkın korkulu rüyası haline dönmüştü. Banliyö trenleri güvenli bir araç olmaktan çıkmıştı.

Oysa bu satırların yazarı 1950'li yıllarda ilk kez hizmete giren Sirkeci-Halkalı elektrikli trenlerinin rahatlığını, temizliğini, süratini ve kolaylığını hatırladıkça, metro niteliğindeki bu toplu taşıma araçlarının bugünkü halinden büyük bir üzüntü duyuyordu. Beş yıl süreyle oturduğum Bakırköy-Yeşilköy'den elektrikli tren sayesinde işime 20 dakikada gidebiliyordum.

Göreceksiniz şimdi Büyükşehir Belediyesi bu işi dört dörtlük yapacak. Toplu deniz ulaşımındaki başarısını trenlerde de gösterecektir. Deniz otobüsleri, Yalova-Yenikapı, Bandırma-Yenikapı feribot seferlerinde gösterilen ciddiyet ve başarı ortadadır. Herkesin gözü önündedir.

Banliyö trenleri, İstanbul Belediyesi için sadece yeni bir hizmet aracı olmayacak, aynı zamanda para kazanabileceği bir kaynak haline gelecektir. Hep birlikte göreceğiz...


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır