|
Zeytinyağlı kış türlüsü
Malzemesi
* Yarım kg yer elması
* 2 adet havuç
* 2 adet patates
* 2 adet soğan
* 2 çorba kaşığı pirinç
* 2 adet kesme şeker
* Yarım çay bardağı sıvı yağ
* Yeterince su ve tuz
* 1 demet maydanoz
|
HAZIRLANIŞI
Ön hazırlık olarak, yer elmasını, havucu ve patateslerin kabuklarını soyup, küp küp keselim. Soğanları piyazlık doğrayalım. Tencereye sıvı yağı alalım. Havucu ve soğanları ilave ederek, havuçlar yumuşayana dek kavuralım. Patatesleri ilave edelim. Patatesler yumuşayana dek kavurmaya devam edelim. Birkaç dakika kavurduktan sonra yer elmasını ilave edelim. Tuzunu ve şekerini ekleyip, sebzelerin üzerine hafifçe çıkacak kadar su koyalım. Havuçlar yumuşayana dek pişirelim. Pirinci tencereye alalım. Pirinçler yumuşayana dek haşlayıp, ateşten alalım. Soğutarak servis tabağına alalım. Üzerine ince kıyılmış maydanoz yaprakları serpip, servis yapalım.
|
Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|