kapat

09.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ecevit'le Türkçe konuştu
Pakistan'ın Beşiktaş'lı paşası Müşerref, Ankara'daki temasları sırasında Türkçe'yi tercih etti

Pakİstan'da yönetime el koyan Pervez Müşerref, dün saat 11.30'da Türkiye'ye geldi. Müşerref, Anıtkabir'i ziyaretinden sonra Başbakan Ecevit ile buluştu. Ecevit ile Müşerref arasındaki Türkçe yapılan görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü. Ecevit, Müşerref Paşa'ya Pakistan'da bir an önce demokrasiye geçilmesi konusunda Türkiye'nin elinden gelen her türlü yardımı yapacağını söyledi. Müşerref de ülkesinin iç durumunu ve yönetime neden el koyduklarını anlattı.

ECEVİT'TEN TAVSİYE
Başbakan Ecevit, görüşmede Müşerref'e demokrasiye dönüş konusunda tavsiyelerde bulunduğunu söyledi. Ecevit şöyle konuştu: "Gerçi bizim Pakistan'la ilişkilerimiz her türlü rejim altında aynı sıcaklıkta devam eder. Ama Pakistan'ın iyiliği için esenliği için, bir an önce demokrasiye dönüşün sağlanması temennisinde bulundum ve bunun da en yakın zamanda belirli bir tarihe bağlanmasının bütün dünyayı rahatlatacağını söyledim."

Paşa sivil geldi sempati topladı
MÜŞerref'e Başbakanlık Protokolü uygulanacağı açıklanmasına karşın, Cumhurbaşkanlığı'na ait zırhlı aracın tahsis edilmesi kafaları karıştırdı.

Müşerref'in okul arkadaşı Dışişleri Bakanlığı Protokol Müdürü İlhan Yiğitbaşıoğlu da karşılama töreninde hazır bulundu. Müşerref de Yiğitbaşıoğlu'na sevgisini, beline sarılarak gösterdi.

Eski yönetimin israflarını eleştiren Müşerref, gezisine Dışişleri Bakanlığı ve Genelkurmay mensupları ile dört korumasından oluşan ve basın mensuplarının bulunduğu 10 kişilik bir heyetle geldi.

Müşerref, Pakistanlı bordo bereliler ile Türk polislerince korundu.

Kaldığı Sherton otelinde hizmet eden otel personeliyle Türkçe konuşan Müşerref, hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Personel Müşerref için, "çok sempatik bir insan" değerlendirmesini yaptı.

Basın mensuplarından birinin "Beşiktaş'ın durumu nasıl?" diye sorması üzerine Müşerref, "Ben Beşiktaşlıyım. Şu an şampiyon kim bilmiyorum" karşılığını verdi. Galatasaray yanıtını alınca Müşerref, "Beşiktaş'ın birinci olması lazım. Beşiktaş'a başarılar diliyorum" dedi.

MÜŞERREF'TEN İNCİLER
KENAN EVREN'İ ARAMADIM: "Darbeden önce Kenan Evren ile görüşmedim. Ama aklıma gelse arardım. Türkiye'de son dönemdeki gelişmelerde Kenan Evren'in payı olduğunu görüyorum. 1978 ve 1991 yılları arasında 5 kez Türkiye'ye geldim, ikisinde Kenan Evren ile görüşme imkanı buldum."

BİZDE DE MGK OLSUN: "Eski hükümetin en büyük eksikliği, kurumsallaşmış bir karar verme sistemiydi. Birkaç kişi ulusal önem taşıyan konularda biraraya gelip karar verirdi. Hiçbir şekilde bir danışma mekanizması yoktu. Bu yüzden politikalarda devamlılık da yoktu. MGK tarzı bir kurumu bu yüzden kurmak istedim."

HEP ASKER KALACAĞIM: Hiçbir zaman politikaya girmeyeceğim, asker olarak kalacağım. Herşey yoluna girdiğinde de sessiz sakin sahneden çekileceğim."

İSTİKRARIN GARANTİSİYİZ: "Türkiye ve Pakistan aynı gemide. Sayın Cumhurbaşkanına saygılarımı sunarım. Türkiye'de askerin rolünü tayin etmeyi size bırakıyorum. Pakistan'da ordu güvenliğin ve istikrarın garantisidir. Ne zaman bir olay olsa, Pakistan ordusu halkın yardımına koşar. Pakistan halkı da bunu memnuniyetle karşılar. Aslında Pakistan silahlı kuvvetleri ülkedeki tek örgülü istikrar faktörüdür."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır