kapat

09.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber Ýndeksi
Yazarlar
Günün Ýçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah Ýnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
Ýstanbul
Ýþte Ýnsan
Astroloji
Reklam
Sarý Sayfalar
Arþiv
Hazýrlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGÝ BASIM YAYINCILIK SANAYÝ VE TÝCARET A.Þ.
Evcil hücresini dayadý, döþedi
Erol Evcil'in Kartal Özel Tip Cezaevi'ndeki dubleks hücresi baþtan aþaðý dekore edildi. Buzdolaplý, televizyonlu özel hücrede, konforlu bir yatak, halý ile Bursa malý nevresim ve havlu takýmý bile var

Kartal Özel Tip Cezaevi'ne konulan ve can güvenliði gerekçesiyle 6 kiþilik hücrede tek baþýna kalan Erol Evcil, mahkžmiyet süresi boyunca hücresinde konforlu vakit geçirmek için harekete geçti. Dün sabah Evcil için bir kamyon eþya geldi. Eþyalar arasýnda Ariston marka mini buzdolabý, Sony marka 51 ekran televizyon, yatak, yeni nevresim takýmý, bornoz ve yeni giyecekler vardý. Havlu ve bornozlar özel olarak Bursa'dan getirtildi.

ÖNCE ARANDI
Cezaevine getirilen beyaz eþyalarýn hepsi güvenlik açýsýndan didik didik arandý. Uzmanlarýn kontrolünde tek tek incelenecek olan eþyalar daha sonra Erol Evcil'e teslim edilecek.

Yetkililer, bu durumun Evcil'e has bir durum olmadýðýný belirterek, "Maddi gücü olan her mahkžm bu tür eþyalarý alýp kullanabilir. Cezasý biten mahkžmlar bu eþyalarý almak isterlerse alýrlar, istemezlerse tutanak karþýlýðýnda býrakýrlar" diye konuya açýklýk getirdi.

MODERN CEZAEVÝ
4, 6 ve 8 kiþilik iki katlý, içten merdivenli ve 30'ar metrekarelik 76 koðuþu bulunan Kartal Özel Tip Cezaevi'nde ranza sistemi bulunmuyor. 510 kiþilik cezaevinde idari kadro jandarma ve gardiyanlarýn yaný sýra, 2 doktor ve bir psikolog doktor görev yapýyor. X-Ray güvenlik sistemli cezaevinin, bir atölyesi, bir kütüphanesi ve bir de reviri var. Ayrýca cezaevinin bütün birimleri kapalý devre televizyon sistemiyle izleniyor.

Dubleks koðuþlarýn, alt katýnda duþ, tuvalet ve dinlenme odasý, üst katýnda ise yatak odasý var. Her koðuþun 2 metre karelik bahçesi ile kendine ait havalandýrma ve volta atma alaný bulunuyor. Böylece volta atma avlusunda mahkžmlarýn birbirleri ile tanýþmasý ve kavga etmesi önleniyor.

GÜLCAN DEMÝRCÝ - MEHMET ÖZIÞIK - YALÇIN BEL (SHA)


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGÝ BASIM YAYINCILIK SANAYÝ VE TÝCARET A.Þ. - Tüm haklarý saklýdýr