kapat

03.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
NECATİ DOĞRU(ndogru@sabah.com.tr )


Kara zeytinci Abim!

İngiltere'de yaşayan Uri Geller adlı biri İstanbul'a geldi... Çok şaşırtıcı gösteriler yapıyor.

Uri Galler Hazreti İsa'nın dokununca kör bir insanın gözünü açması ya da Hazreti Musa'nın asasıyla Kızıldeniz'i yarıp kendine inananları Mısır firavununun gazabından kurtarıp kaçırması gibi insanüstü hünerler sergiliyor.

Uri, bir dokunuyor...

Paslanmaz dayanıklı çelikten yapılmış Jumbo çorba kaşığı, lahmacun hamuru gibi bükülüyor.

Uri, bir bakış atıyor....

Asansör duruveriyor.

Uri, bir parmak sallıyor. Masa üstündeki su bardağı, kendi kendine 10 santim havaya kalkıp, Sikorsky helikopteri gibi boşlukta durabiliyor.

Gerçekten insanüstü...

Uri Geller, avucunun içine üç dört tane turp tohumu alıyor ve kadife gibi yumuşak bir sesle "büyü ey tohum....büyü ey tohum..." diye sesleniyor ve sağ elinin işaret parmağının ucuyla da tohumlara okşar gibi dokunuyor.

Anaaa....

Turp tohumu filizleniyor.

***

Uri, bunu nasıl başarıyor?

Adamın söylediğine göre, beyinde var olan fakat henüz ölçülemeyen ve şimdilik kayıt altına alınamayan enerjiyi harekete geçiriyor. Beyin enerjisi maddelerin moleküler yapısını bozduğu için çelik çorba kaşığı hamur gibi bükülüyor, asansör duruyor, turp tohumu filizleniveriyor.

Biz de ağızımız açık...

Hayretler içinde...

Hayran hayran seyrediyoruz.

Oysa mucizeye benzer hünerleri bu memleketin topraklarında yetişmiş Kara Zeytinci Erol Evcil Abim yıllar önce gerçekleştirmişti... Zenginlik yaratmanın mucizevi formülünü bulmuştu... Kara Zeytinci Abim, beyin gücünün ölçülemeyen enerjisini harekete geçirerek 4 yıl gibi kısa bir zamanda bir kara zeytin çekirdeğinden 150 trilyon liralık servet yaratabilmişti.

Kara Zeytinci Abim...

Avcuna bir çekirdek aldı...

Beyninin gücünü tetikledi...

Zeytin çekirdeğine, sağ elinin işaret parmağıyla sertçe dokunup, sesinin tonuna da maço bir hava vererek; "büyü kara zeytin çekirdeğim...büyü kara zeytin çekirdeğim..." diye seslendi...Ve daha 26 yaşında bir tıfıl, askerliğini yapmamış bir asker kaçağı ve sıradan bir sigorta acentasının sahibi olarak açlıktan nefesi kokarken Türkiye'nin 2 uçak sahibi, en itibarlı işadamı oluverdi.

***

Büyük beyin...

Büyük itibar...

Kara zeytinci abim kısa zamanda o kadar itibarlı, güvenilir, geleceği parlak bir işadamı haline geldi ki, Atatürk'ün kurduğu İş Bankası, abime 150 milyon dolar kredi açıverdi. Ülkenin diğer devlet bankaları da Abim'e krediler pompaladılar. Büyük tekstilci işadamı, milletvekili ve Babamız Süleyman'ın aile fotoğrafındaki evladı Cavit Çağlar ile büyük faizci Nesim Malki de abime borç para verdiler, birlikte iş kurup, iş yaptılar. Beyin gücünün yarattığı büyük hızla büyüyen serveti gören ülkenin en keskin mafyası da abime destek verdi. Ülkemizin en alımlı kızlarından şarkıcı Gülben de bu Abim'e gönlünü verdi. Daha doğrusu; Abim gönlünü Gülben'e verdi.

Abim, bu serveti nasıl yaptı?

Tam bunu soracakken, Abim yurtdışına kaçtı.

Meğer yalanmış...

Abim Bursa'daymış..

Ve korunuyormuş...

Ne zaman ki, yeni İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, Bursa Valisi Orhan Taşanlar'ı görevden aldı, Kara zeytinci Abim de korunduğu delikte enseleniverdi.

***

Abimle ilgili herşey biliniyor.

Kimler onu korudu.

Kimler ondan rüşvetler yedi.

O bankaları nasıl soydu.

Başbakanlık Teftiş Kurulu Raporu, Türk Ticaret Bankası Müfetişleri'nin , İş Bankası Müfetişleri'nin raporları, DGM Savcısı'nın hazırladığı iddianameler ve gazetecilerin didik didik edip yazdıklarıyla her şey ortada.

Tantan'a dürüstlük kalıyor.

Tantan'ı şimdi göreceğiz.

Kara zeytinci Abim'in rüşvet ve yemleme ile kurduğu bu ilişkiler ağını; kimseyi atlamadan, korumadan, saklamadan, tek tek ortaya çıkarabilecek mi?

Tantan'ı göreceğiz...

Yazarlar sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır