kapat

03.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Portakallı bisküvi pastası
Malzemesi
* 2 su bardağı portakal suyu
* 1/2 paket bebe bisküvisi
* 1 adet portakalın kabuğu
*5 çorba kaşığı şeker
* 2 çorba kaşığı mısır nişastası
* 1 adet muz
* 1 adet portakal
* 1 çay kaşığı portakal suyu
*1 tatlı kaşığı Nescafe
*1 çorba kaşığı toz şeker

HAZIRLANIŞI
Portakal suyuna, mısır nisaştasını, şekeri ve portakal kabuğu rendesini ilave ederek, karıştıralım. Koyulaşana dek karıştırmaya devam edelim. Bebe bisküvilerini ıslatmak için 1 çay bardağı portakal suyuna, Nescafe ve 1 çorba kaşığı şeker ekleyip, karıştıralım. Pişen portakal peltesini ateşten alalım. Küçük ve derin bir kalıba streç film serelim. Peltenin yarısını kalıba boşaltalım. Bisküvileri portakallı soğuk Nescafe'ye batırıp, çıkararak peltenin üzerine yanyana ve aralıksız bir şekilde dizelim. Muz dilimlerini yerleştirelim. Kalan pelteyi büskivilerin üzerine boştalım. Tekrar bir ya da iki sıra oluşturacak şekilde Nescafe'li sıvı ile ıslattığımız bisküvileri kalıba yerleştirelim. Buzdolabında 4-5 saat bekletelim. Kalıptan ters çevirerek çıkaralım. Meyve dilimleri ile süsleyip, servis yapalım.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır