kapat

03.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA.. KISA.. KISA..

* Türkiye ücret araştırması yenileniyor
Dünyanın önde gelen danışmanlık ve araştırma şirketlerinden Watson Wyatt'ın 1993 yılından beri yapmakta olduğu Türkiye Ücret Araştırması yineleniyor. Watson Wyatt'ın Türkiye temsilcisi PDA Danışmanlık yetkilileri, araştırma sonuçlarının Aralık ayı ortasında yayınlanacağını belirtiyor. 1999-2000 Yılı Ücret Araştırması 22 Eylül günü start aldı. Watson Wyatt ve E and E grubu son altı yıldır Türkiye'de yapılmakta olan Türkiye'nin en kapsamlı araştırmasına geçtiğimiz yıl 122 şirket katılmıştı. 87 iş tanımının bulunduğu raporda, ayrıntılı ücret bilgilerinin yanı sıra tüm yan haklara ait bilgiler de yer alıyor. 1999-2000 yılı ücret araştırmasına bu yıl 150'ye yakın yerli ve yabancı şirketni katılımı bekleniyor.fffunc dxf

* Artık sayfayı da zipleyeceğiz
İnternet geliştikçe kullanıcı için her türlü teknik imkan da beraberinde geliyor. Bilgisayar kullanıcılarının sıkça kullandıkları zip dosyalarının kapsamı genişliyor. Bir dosyayı sıkıştırarak bilgisayarınızda daha az yer kapsamaını sağlayan zip programı artık bir internet sayfasını da zipleyebilecek.

Bir HTML sayfasını mouse yardımıyla sıkıştırabilen, yeni ZUTW Pro programı California da faaliyet gösteren İdoha Transportation tarafından kullanılmaya başlandı. Program bir web sitesini direkt olarak zip dosyasına alabiliyor. Dosayayı açan kişi de direkt sayfaya bağlanabiliyor.

* Yurtbank'ın performans toplantısı Antalya'daydı
Yurtbank 1999 yılı 3. Dönem Performans ve Hedef toplantısını Antalya da gerçekleştirdi. Genel Müdürlük üst düzey yöneticileri, birim-şube müdür ve müdür yardımcılarının katılımı ile yapılan toplantıda, Arthur Andersen Eğitim danışmanlığı tarafından 'Yaşayarak Öğrenme' tekniklerinin kullanıldığı 'Outdoor Eğitimi' yapıldı. Ekip üyelerinin uyum içinde birlikte hareket etmesi ve iletişim kurmasını amaçlayan eğitim başarılı bir şekilde tamamlandı.

* Finans '99 Fuarı Kasım'da başlıyor
İde Fuar tarafından düzenlenen Finans '99 Fuarı'nın ikincisi bu yıl 11-14 Kasım tarihleri arasında Hilton Exibition Center'da gerçekleşecek. Uululararası Finans, Bankacılık ve Finans Teknolojisi Fuarı'nın ikincisinin ana sponsorları arasında Garanti Bankası ve İMKB bulunuyor. Fuar süresince finans sektörünün gündemindeki konularla ilgili bir dizi panel ve seminer gerçekleşecek.

* Gelecek dürüst satıcıların
Microsoft Türkiye, dürüst bilgisayar satıcılarından gelen talepler doğrultusunda, "Şeffaf Gelecek" adı altında yeni bir kampanya başlattı. Firma, tüm satıcıların kontrol amacıyla ziyaret edileceği kampanya boyunca sunduğu fiyat avantajlarıyla satıcılara kolaylıklar sağlamaya da devam edecek. Bu ziyaretlerde lisansız yazılım satışı ile karşılaşıldığı taktirde, söz konusu işyerleri daha sonra yasal yollardan araştırma ve incelemelere tabi tutulacak.

* Optik fiberin mucidine ödül
Bell Laboratuvarları bilimadamlarından John MacChesney uzun yıllar sürdürdüğü fiber optik çalışmalarıyla kazandığı ödüllere bir yenisini ekledi. Optik fiber üretimine yönelik yapısı değiştirilmiş kimyasal buhar biriktirme yöntemiyle yeni bir buluşa imza atan MacChesney, mühendislik mesleğinin en büyük onuru olarak kabul edilen Charles Stark Draper Ödülü'ne layık görüldü.

* Compaq'tan yazılıma güç takviyesi
Compaq, güçlü bir yazılım geliştirme ortamına yönelik yeni araçlar geliştirdiğini duyurdu. Bağımsız yazılım üreticilerine ve yazılım geliştiricilere, kritik iş uygulamalarını ve yüksek performasnlı teknik uygulamaları ayyagınlaştırmada rekabet gücü kazandıracak bu teknolojiler, enterprise Toolkit V2.0 ve yeni araçlardan oluşuyor.

* Acer'ın yeni ekranı Türkiye'de
Acer, yeni 19 inçlik ekranını Türkiye pazarına sundu. Acer 99s1 adı verilen yeni ekran, görüntü kalitesinin yüksekliğine karşın kapladığı alanın a olamıs nedeniyle dikkat çekiyor. Acer 99s1, diğer 19 inç ekranlara oranla yüzde otuz daha az yer kaplıyor. Yeni ürünün, büyük ekran performansı elde etmek isteyen ancak yeterli yere sahip olmayan kullanıcılar tarafından tercih edilmesi bekleniyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır