kapat

03.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bahçeli rest çekti
MHP Genel Başkanı Bahçeli af konusunda "Hükümeti bozabilecekleri"mesajını verdi

Hükümetteki "af" tartışması büyüyor. MHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, af konusunda sert çıktı ve "Hükümeti bile bozabilecekleri" mesajını verdi. Bahçeli, "MHP koltuk değil, inanç ve ülke sevdalısıdır. Af konusunda partimize dil uzatmak saygısızlıktır. MHP, afta eleştiri ve karalama kampanyasına muhatap oluyor" dedi. Bahçeli, partisinin dünkü grup toplantısında, MHP'nin ilke olarak aftan yana olmadığını belirtti ve 7 TİP'linin katili Haluk Kırcı ile partileri arasında ilişki kurulmasından rahatsız olduğunu ima ederek "PKK'lı canilerin bile affedilmesinin gündeme getirildiği bir ortamda, MHP'ye saldırılarda bulunulduğunu" söyledi.

KARALAMA KAMPANYASI
Bahçeli, "Belli aralıklarla çıkarılan af kanunlarının sonuçta hukuk devletini dejenere ettiğini, adalet duygusunu zedelediğini biliyoruz. Yine vatandaşlarımız arasında aftan rahatsızlık duyanların belli bir ağırlık oluşturduğunun farkındayız. Bakışımızın bu çerçevede bilinmesine rağmen, partimiz çeşitli eleştiri ve karalama kampanyalarına muhatap olmaktadır" dedi.

MHP'ninin ne bir hükümet üyesi ne de bir partiyle af pazarlığında olmadığını söyleyen Bahçeli, "Halkımız tarafından kabul edilebilecek, ceza ve infaz sisteminin kendi içindeki adaletsizleri en aza indirecek bir düzenlemenin hayata geçirilmesi gerekmektedir. Bir yıldır süren af tartışmalarının bir çözüme kavuşturulması ve gündemden çıkarılması gerekmektedir" diye konuştu.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır