kapat

03.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Ne yapmalı?


G.Saray bu akşam yine bir final maçı oynuyor. Şampiyonlar Ligi'ndeki iddiasını kaybetti ama kazandığı takdirde UEFA Kupası'nda şansını sürdürecek.

Rakip, dünya devlerinden Milan... İtalya'nın son şampiyonu. Kadro ise kadro.. Tecrübe ise tecrübe.. Milan'ın Şampiyonlar Ligi'nde ilk ikiyi yakalayabilmesi için maçı kazanması şart. Yani iki taraf açısından da tam bir final.

Milan'da Boban ve Weah'ın uzun bir aradan sonra oynayacak duruma gelmeleri, Cimbom adına şansızlık. Çünkü bu iki oyuncu özellikle oyunun skorunu değiştirmekte çok etkili...

G.Saray'ın bu akşam en çok dikkat edeceği şey kontrollu futbol olmalı. Ancak önlem demek, Milan'ın tüm etkili oyuncularının başına bir adam dikmek değil. Bunu yaparsa kendisi top oynayamaz ve arzuladığı sonuca ulaşamaz. Çözüm, sistemin içinde olmalı. G.Saray da zaten bir sistem takımı.. Oyun disiplinine sadık kalındığında sistem iyi işler ve Milan'ın tüm etkili oyuncularının pozisyon bulması zorlaşır.

Hagi 2. yarıya saklanmalı
G.Saray'ın golü yakalaması yıldız oyuncularının becerisine bağlı. Bunların başında da Hagi geliyor. Eğer sakatlığı geçip oynayacak duruma geldiyse, Hagi'yi oyun başında değil de ikinci yarıda kullanmak daha mantıklı.

Şampiyonlar Ligi maçlarında ilk yarılar takımların birbirlerini tarttığı, fizik mücadelenin daha sert geçtiği dakikalardır. Hagi daha önceki maçların ilk yarılarında rahatlıkla durduruldu ve etkili olamadı. İkinci yarıda Romen yıldızı karşılarında gören Milan takımının hem oyun şekli değişebilir, hem de moral motivasyonu düşebilir. Ve bu bölümde 45 dakika mücadele etmiş oyuncuların oyun disiplinlerindeki bozulmalardan Hagi gibi büyük bir yıldız oyuncu daha fazla yararlanabilir.

Suat'ın olmaması önemli bir kayıp. Orta sahada top kazanması ve rakibi bozmasının yanında çok basit oynamasıyla takımının denge unsuruydu. Son lig maçı olan Göztepe karşılaşmasında orta alanda Emre çok arandı. Hertha Berlin maçındaki başarının mimarlarından biri olan Emre, Suat'ın yokluğunda yine sarı-kırmızılıların kilit adamı olacaktır. Okan ve son maçlarda nihayet istenen görüntüye ulaşan Hakan Şükür de bu akşamki finalde kaderi belirleyecek en önemli silahlar.

Bu kez Chelsea maçındaki gibi havalarda değiliz. Ayaklarımız yere daha sağlam basıyor. Ne istediğimizi biliyoruz. Eğer sahada bunları gerçekleştirirsek, bugüne kadar yanımızda olmayan şansımız da biraz yardım ederse Milan'ı yener ve UEFA'da final hayallerimizin sürmesini sağlarız.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır