kapat

03.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Rüşvetçi cezaevi müdürü cezaevine gönderildi!..
Hatay Reyhanlı Cezaevi Müdürü Remzi Toluyağ, mahkumlardan rüşvet aldığı gerekçesiyle tutuklandı. Reyhanlı Cumhuriyet Savcısı Adnan Taber'e 19 yıllık devlet memuru olan Cezaevi Müdürü Remzi Toluyağ'ın, mahkumlardan rüşvet aldığı yönünde ihbar yapılması üzerine harekete geçen jandarma ve polis, numaraları alınmış 'rüşvet parası 30 milyon lira'yı Remzi Toluyağ'ın çekmecesinde buldu. Müdür tutuklandı.

Kasırga Hindistan'ı dağıttı
HİNDİSTAN'IN Orissa eyaletini 4 gün önce etkisi altına alan kasırganın 5 bin can aldığı tahmin ediliyor. Bölge nüfusunun yüzde 40'ının kasırgadan etkilendiğini, binlerce kişinin evsiz kaldığını söyleyen Orissa Maliye Bakanı Patnaik, kurtarma çalışmalarına hız verildiğini açıkladı.

Organ naklinde devrim
ORGAN nakli sırasında vücudun yabancı organı reddetmesini önleyen bir ilacı fareler üzerinde deneyen bilimadamları, olumlu sonuç elde etti. Vücudun savunma sistemini tamamen engellemeden sadece T hücrelerinin yabancı organa tepki göstermesini önleyen ilaç, sadece organ nakli sırasında kullanılabilecek.

Uçakta türbülans paniği
JAPON Havayolları'na (JAL) ait bir jumbo jet, başkent Tokyo yakınında türbülansa girince 3 kişi yaralandı. Tokyo Havaalanı sözcüsü Sakae Kitajima, Honolulu'dan gelen Boeing 747 tipi uçaktaki 448 yolcu ve 17 mürettebattan 3 kadının hafif yara aldığını açıkladı.

Ceset maskeleri kapış kapış
BELÇİKA'NIN Flobecq bölgesinde faaliyet gösteren bir heykeltıraş, ölen insanların yüzlerinin maskesini yaparak üne kavuştu. Jean-François Massart adlı heykeltıraş, yakınlarını kaybeden ailelerin isteği üzerine, definden önce morga gidip ölen kişinin yüzünü alçılıyor ve kalıp çıkartıyor. Daha sonra da elindeki kalıpla ana maddesi plastik ve porselen olan maskeler üretiyor. Bu maskeler, ölen kişiden geriye kalan son hatıra olarak yakınlarının evinde yerini alıyor.

Dokunmatik tedavi
Yenİ bir tür masaj, özellikle fizik tedavi alanında bugüne kadar ulaşılamayan veya sonuç alınamayan bir takım sorunlara karşı bir umut olarak ortaya çıktı. Kısa adı ART olan ve genellikle Çinliler tarafından yalnızca başparmakla yapılan yeni tür masajın, aynı zamanda adaleler arasında bugüne kadar ulaşılamayan ve adalelerin hareketlerini kilitleyen bazı dokuların eritilmesinde etkili olduğu tesbit edildi. Yalnızca beş dakika gibi kısa bir süre devam eden bu yeni masaj sonrası bir çok fizik tedavi hastasının kısa zamanda eski hareket güçlerine kavuştukları ileri sürülüyor.

Erken teşhis şart
Uzmanlar yeni bir test ile idrar yolları kanseri vakalarını önceden belirleme imkanına ulaştı. Söz konusu test, idrar içinde anormal düzeye ulaşan Mcm5 adındaki proteini tespit ediyor. Doktorlar bu maddenin kanserli hücrelerin çoğaldığı döneminde ortaya çıktığını belirtiyor. Uzmanlar bu maddenin tesbit edilmesinin aynı zamanda akciğer ve öteki kanser türlerinin de tesbitinde rol oynayabileceğini düşünüyor. Halbuki idrar yolları kanserinden şimdiye dek daha çok idrarda kan görülünce şüpheleniliyordu.

B-12'yi ihmal etmeyin
ESKİDEN insanlar et, süt ve benzeri hayvansal ürünleri tüketip B-12 vitamini alıyordu. Son yıllarda başvurulan diyetler bu gıdaları yasaklıyor. Sonuç: Birçok kişi bu vitaminden mahrum kalıyor. Doktorlar, etyemezlerin bazı sebzelerden aldıkları B-12'nin vücudun ihtiyacı olan vitamin türü olmadığına karar verdi. Özellikle 50 yaş üzerindeki kişilerin midelerinde B-12 vitaminin ayrıştıracak yeterli mide asitlerinin bulunmaması da bu vitaminin dışardan alınması ihtiyacını doğuruyor. B-12 kan hücreleri üretimindeki ana unsurlardan biri.

Toplantıda Çevik Bir iptali!
MARMARA Grubu Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı'nca her ay düzenli olarak yapılan ve ünlü kişilerin konuşmacı olarak katıldığı yemekli toplantı emekli Orgeneral Çevik Bir'in katılmaması üzerine ertelendi. İstanbul Dedeman Oteli'nde gerçekleştirilmesi beklenen yemekli toplantıya emekli Orgeneral Çevik Bir konuşmacı olarak katılacaktı. Ancak Bir'in, söylediklerinin basında farklı şekillerde değerlendirildiğini ileri sürerek toplantıya katılamayacağını bildirmesi üzerine toplantı gerçekleştirilmedi. ERHAN DOĞAN (SHA)

Çetede operasyon sonuçlandı
ANKARA Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nce başlatılan ve Ankaragüçlü Tarık Daşgün ile Adanasporlu Cafer Aydın'ın da adının karıştığı çete operasyonu tamamlandı; 12 kişi yakalandı. Polis, çeteyle birlikte bir el bombası, 2 kaleşnikof marka uzun namlulu silah, 5 tabanca ele geçirdi. Çete mensuplarının bugün yargı önüne çıkarılacak. Yetkililer, çeteyi halen gözaltında bulunan Cafer Aydın'ın azmettirdiğini, serbest kalan Tarık'ın ise bu olayda kastının olmadığının belirlendiğini söylediler.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır