kapat

03.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kıvrıkoğlu: 700 PKK'lı sınırdışı
GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, dün, beraberindeki bazı kuvvet komutanlarıyla incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır'a gitti. Kıvrıkoğlu, burada İl Valisi ve OHAL Bölge Valisi Gökhan Aydıner'i makamında ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi.

Yaklaşık 40 dakika süren basına kapalı görüşmenin ardından Kıvrıkoğlu ve beraberindekiler İl Valiliği'ne geçtiler. Kıvrıkoğlu'nu İl Valisi Cemil Serhadlı kapıda karşıladı. Görüşme sonrası Kıvrıkoğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, teröristlerin ülke dışına çıkmaya başladığını belirterek, "Durumu bir kere daha bu işi uygulayan arkadaşlarla görüşmek üzere komutan arkadaşlarımızla buraya geldik" dedi. Orgeneral Kıvrıkoğlu, sınırların dışına çekilen terörist sayısını 600-700 olarak tahmin ettiklerini de kaydederek şöyle dedi: "Bu yeterli değil. Çekilmenin bütünüyle olmasının ötesinde, önemli olan ayrıca silahlarını bırakıp Türkiye'ye teslim olmalarıdır. Yoksa çekilen, geri gelme şansına sahiptir."

Orgeneral Kıvrıkoğlu, çekilen teröristlerin bir kısmının Kuzey Irak'ta kaldığını, diğer kısmının Güney'e ve İran sınırına, Talabani bölgesine çekildiğini de sözlerine ekledi. Kıvrıkoğlu, Güneydoğu Müsteşarlığı kurulması ile ilgili bir soruyu yanıtlarken ise, "Sadece askeri harekat değil, bölgenin ekonomik ve sosyal yönünün de ele alınması gerektiğini daha önce söylemiştik. Geçmişte başlatılan girişimlerin hızlandırılması, yöre halkının refah seviyesini artırmak için böyle bir teşkilata ihtiyaç vardır" dedi. Kıvrıkoğlu, buradan Adana'ya geçti.

Mürsel ACAY (SHA)


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır