kapat

03.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İlk infazları değilmiş
Adana'daki infazcı polislerden 2'sinin başka bir operasyonda da yargısız infaz yapmaktan yargılandıkları ortaya çıktı

Adana'da, temizlik işçisi Murat Bektaş'ı yanlışlıkla öldürdükleri gerekçesiyle haklarında toplam 150 yıl hapis istemiyle dava açılan 1'i tutuklu 6 polisten Haydar Erol ve Nurettin Bülbül'ün başka bir operasyonda da yargısız infaz yapmaktan yargılandıkları ortaya çıktı. Olay 28 Ocak 1998 tarihinde gerçekleşti. Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Kiremithane Mahallesi 95 Sokak 48 No'lu evin DHKP/C'nin hücre evi olarak kullanıldığını tespit etti ve bir operasyon düzenledi. Operasyonda çıkan silahlı çatışmada Mehmet Topaloğlu, Behzat Ayyıldız ve Bülent Bil adlı 3 terörist ölü olarak ele geçirildi. Ancak, operasyonda öldürülen Bülent Bil'in Kayseri'deki yakınları, avukat Zeki Rüzgar aracılığıyla suç duyurusunda bulunarak, operasyona katılan polisler hakkında dava açtı.

Açılan davada, 28 polisten 25'i hakkında takipsizlik kararı verilirken, Nurettin Bülbül, Haydar Erol ve Suat Köse adlı polisler "birden çok adam öldürmek" suçundan yargılandılar.

DAVA ERTELENDİ
Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya bir kez katılan sanık polisler ifade verdi, ancak davacı kişiler ve müdahil avukatı bugüne kadar yapılan duruşmalara katılmadı. Müdahil Avukatı Zeki Rüzgar'ın DGM'de yargılanması nedeniyle duruşmalara mazeret bildirerek katılmadığı öğrenildi. Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dünkü duruşma davacı ve sanık tarafların gıyabında yapıldı. Mahkeme heyeti, dosyadaki eksik evrakın incelenmesi için duruşmayı 16 Aralık 1999 tarihine ertelerken; sanık polislerin tutuksuz halinin devamına karar verdi.

Öte yandan son hücre evi baskınındaki dava ile ilgili Adana Cumhuriyet Savcılığı iddianamesini hazırladı. İddianamede, temizlik işçisi Murat Bektaş ile terörist Erdinç Aslan'ın ölümünde polisin kusurlu olduğu belirtiliyor ve TEM'de görevli polislerden N.B., H.E., E.Y., A.E ile Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde Başkomiser A.T. ve M.T hakkında TCK'nın ilgili maddeleri uyarınca 24 ila 30 yıl arasında değişen ağır hapis cezaları isteniyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır