kapat

03.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
14 milyar az bile
Emekli Sandığı, Büyükelçi Rahmi Gümrükçüoğlu'na özel otosuyla çarparak ölümüne neden olan Serap Akyürek'e, 14 milyar liralık alacak davası açtı

Halkla İlişkiler Uzmanı Serap Akyürek, Yeniköy'de Emekli Büyükelçi Rahmi Gümrükçüoğlu'na karşıdan karşıya yaya olarak geçerken çarparak ölümüne sebep olmuş ve beş yıl hapis istemiyle yargılandığı Sarıyer Asliye Ceza Mahkemesi'nce 13 milyon 750 bin lira ağır para cezasına çarptırılarak serbest bırakılmıştı.

Sekİzde sekİz suçlu
Bu defa da Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü, Adli Tıp Raporu'na göre sekizde sekiz kusurlu olan Serap Akyürek'e 14 milyar liralık alacak davası açtı. Sarıyer 2.Asliye Hukuk Mahkemesi'ne sunulan dava dilekçesinde, Akyürek'in 34 Y 5142 plakalı özel otosuyla, Emekli Büyükelçi Gümrükçüoğlu'na çarparak ağır yaralanmasına neden olduğu belirtildi.

TOLAM MASRAF 16 MİLYAR
Dilekçede şu görüşlere yer verildi:

"Sayın Rahmi Gümrükçüoğlu, 2 ay süreyle Florance Nightingale Hastanesi'nde tedavi altında tutulmuştur. Bu süre zarfında hastane ve tedavi masrafları Emekli Sandığı olarak tarafımızdan karşılanmıştır. Toplam masraf 16 milyar 454 milyon 467 bin liradır. Ancak bu miktarın 1,5 milyar liralık bölümü, Serap Akyürek'in aracını sigortalayan Ray Sigorta Şirketi'nce, trafik sigortası poliçesinden ödenmiştir" denildi. Dilekçede, geri kalan 14 milyar 254 milyon 467 bin liralık masrafın, kusurlu bulunan Akyürek'ten tazmin edilmesi istendi. Vicdan azabı çektiğini söyleyen Serap Akyürek aleyhine açılan alacak davasını kaybederse Gümrükçüoğlu Ailesi'ne 14 milyar lira "Diyet" ödeyecek.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır