kapat

03.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Merve: Bekir bana şiir yazdı
Merve Safa Kavakçı ve Bekir Yıldırım ilk kez olaylı evliliklerini anlattı. Merve "Seviyorum, evlendim" yeni eşi ise "İçgüveysi değilim" diyor

ÖNCE türbanı, şimdi de evliliğiyle tartışmalar yaratan Merve Kavakçı ile yeni eşi Bekir Yıldırım, evlendikten sonra ilk kez Yeni Şafak Gazetesi'ne konuştu. Çift, herkesin merak ettiği "Hülle mi, aşk mı" sorusuna, tereddütsüz "Aşk" yanıtını veriyor.

BİLGİSAYARLA GELEN ŞİİR
Ben siyasi çalkantılar içindeyken, destek olanlara mümkün olduğu kadar bire bir temas kurmaya çalışıyor, teşekkür ediyordum. Bekir'in de benim için yazdığı şiirler vardı, bilgisayarda onlardan haberdar olmuştum. Bana destek veren biri olarak aramızda bir görüşme başladı. Daha sonra da ciddi bir niyeti olmasıyla da bunu farklı bir boyuta taşıdık. Öylece de evlenmeye karar verdik.

HÜLLEYİ HİÇ DÜŞÜNMEDİM
Evlilik, hassas bir konu. Hele benim gibi, hayatını dininin müsaade ettiği çerçevede temiz bir şekilde yaşamaya çalışan, aile hayatı olan bir kadın için şakaya getirilecek, kağıt üstünde olduğu söylenecek bir şey değil evlilik. Bana, "Kağıt üstünde evlenirsen sorun çözülür" diye yol gösterenlere biraz da kırıldım. Benden böyle bir şeyi nasıl beklerler? Bir insanın eşi tarafından desteklenmesi, inandığı dava için aynı yolda yürümesi elbette güzel. Eşinden güç alan her bayan gibi ben de daha güçlüyüm. Yalnızlık Allah'a mahsus.

BAŞKA TEKLİF DE ALDIM
Milletvekili olmamdan sonra olduğu gibi, ondan önce de pek çok evlilik teklifi oldu. Ben bunları Müslüman bir hanım, bir milletvekili olarak değerlendirdim ve sonuçta Bekir Bey'le bu karara vardık. Ayrıca ailemle, partimdeki genel başkanım başta olmak üzere pekçok isimle bir abi-kardeş, abla, kardeş ilişkisi içinde değerlendirdim. Tabii asıl olan bizim dünyevi ve uhrevi anlaşmamızdı.

YÜZÜĞÜ ÇIKARMAYACAĞIM
Medya, evliliğimize hülle filan diyor. Çünkü akılları hileye, hülleye çalışıyor sürekli. Aslında bir 12 milyarlık yüzük diyorlar, bir yandan hülle evliliği diyorlar. Biz birbirimizi seviyoruz ve evlendik. Bu arada meraklısına da söyleyeyim, o yüzük inşallah ömür boyu parmağımda kalacak.

ANKARA'DA OTURACAĞIM
Seçmenlerime karşı olan sorumluluklarım var. Partideki görevime devam edeceğim. Tabii, artık Türk vatandaşı oldum. Milletvekilliğim devam ediyor. Ama özlük haklarım elimden alınmıştı. Bu haksızlığı gidermek istiyorum. Bu da tabii bir seyir içinde gerçekleşecek. Bundan sonra Ankara'da oturacağım ama açıkcası savcının bastığı o evde kalmayı düşünmüyorum.

Evlilik tehlikeye girdi
İKİNCİ evliliği ile medyanın gündemine yeniden oturan Merve Kavakçı'nın bu evliliği de tehlikeye girdi. Kavakçı'nın Ürdün asıllı eşinden boşanma işlemlerinde usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunuldu. Kavakçı'nın boşanma kararını veren mahkemenin yaptığı suç duyurusunda Kavakçı'nın mahkemeyi yanılttığı belirtiliyor. Yapılan bir ihbarda Kavakçı'nın Ankara'da verdiği adresin yanlış çıktığı, suç duyurusunun da bu nedenle yapıldığı öğrenildi. Türk vatandaşlığı ve milletvekilinden sonra ikinci evliliği de tehlikeye giren Merve Kavakçı konusunda Danıştay'ın vereceği karar bekleniyor. Bu nedenle Kavakçı hakkında bir işlem yapılamıyor. Bu arada Kavakçı evliliğiyle ilgili şu açıklamayı yaptı: "Etrafımda dönenlere baktığımızda beklentimiz mutlu gecemizin de sıkıntılı geçeceği yolundaydı. Ama ağız tadıyla bir düğün oldu. Çünkü basının orada olmaması, çok yakın çevremle birlikte bulunmak ve rahat bir ortam olması gayet iyiydi. Çünkü basın, en ufak mimiğim ya da hareketimden yola çıkıp akla hayale gelmedik hikayeler yazıyor. O gece en azından bu tehlike yoktu."

Eski eşi eve kapandı
DAMAT Doktor Ceyda Atalay, eski eşinin Merve Kavakçı ile yaptığı evlilikten sonra gündeme geldi ve yaptığı açıklamalarla bir anda ilgi odağı oldu. Dr. Atalay, Antalya Devlet Hastanesi'nde Kadın Doğum Polikliniğinde kurs görüyordu. Ancak son olaylardan sonra, hiçbir açıklama yapmadan hastaneden ayrılarak evine kapandı. Atalay, basın mensuplarına "Sorularınızı bana değil, Bekir Yıldırım'a sorun" diyor...

Damat Bekir Lütfü Yıldırım da hakkındaki iddiaları yanıtladı:

"Diyorlar ki, parası için evlenmiş, dolayısıyla ben kullanılan kişiyim. Kullanılan kişi herhalde "Lütfen beni kullanın" diye peşinde koşmaz. Aylardır, ailesinin, kendisinin peşinde koştum. Bir de 12 milyarlık yüzük alıyorum. Ben bu kadar kalitesi düşük bir adam mıyım, kendimi kullandırtacağım? İnşallah evliliğimiz ahirete kadar sürecek.

GAZETEDE GÖRDÜM
Merve Hanım'ı ilk olarak Amerika'da iken Washington Post gazetesinde hakkında yazılan bir makaleyle tanıdım. İlgimi çekti. Sonra seçimler yaklaştı. Yakından takip etmeye başladım Merve'yi. Kendisine de İnternet'ten yazılar gönderdim ama cevap filan almadım. Sonra ailesiyle irtibata geçtim. Onlar vasıtasıyla Merve ile temas kurma girişimim başladı ve öylece de gelişti. İddia ettikleri gibi son birkaç haftanın işi değil bu.

ERMENİ, ALEVİ DEĞİLİM
Şimdi ise direkt olarak bana ve aileme yönelik tacizler yapılıyor. Bu arada uçuyorlar da, hem Ermeni, hem de Alevi kökenliymişim. Ama kolay pes eden birisi değilim. Bunlar, çaresizliklerini gösteriyor. Bir de şunu belirteyim; ben Türk vatandaşıyım ve burada, eşimle beraber oturacağım.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır