kapat

03.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Ferrarili adam'ın sonu
Evcil ile birlikte yakalanan Hüseyin Silahçı, Bursa'nın en zenginlerinden biriydi. Şimdi polise hesap veriyor

HÜSEYİN Silahçı'nın Babası Hüsamettin Silahçı, Bursa'nın en tanınmış, en zengin insanlarından biriydi. Gayrimenkul ağırlıklı servetinin miktarı tahmin bile edilemiyordu. Hayattayken oğlu Hüseyin Silahçı'ya hiçbir yetki vermedi. Baba 1987 yılında ölünce Hüseyin Silahçı ve kızkardeşine inanılmaz bir servet kaldı. Kardeşinin payını ödeyerek babasının kurduğu İnkişaf Tekstil Fabrikası'nın tüm hisselerine sahip olan Hüseyin Silahçı'nın ilk işi yeni bir boyahane kurmak oldu. Demirtaş Sanayi Bölgesi'nde ikinci bir fabrika açan Silahçı kısa sürede işleri çok daha büyüttü.

KRAL DAİRESİNDE YAŞAM
Ancak işleri hızla büyürken özel yaşamında da inanılmaz bir değişim başladı. Önce eşinden boşandı, manken Yasemin Koşal'la birlikte oldu. Bursa'da 3-4 evi varken, Almira Otel'in kral dairesinde kalmaya başladı. Ünlü sanatçıları Bursa'ya getirdi. Uçak satın aldı. Hatta bir arkadaşı, "Senin uçağın Selim Sayılgan'ın uçağından küçük" deyince bozulup daha büyüğünü aldı. 12 kişilik bu uçakla Yasemin Koşal'a jest yapmak için günübirliğine İtalya, Fransa ve Yunanistan'a yemeğe gitti.

OTOMOBİL MERAKI
Lüks otomobillere merak sardı. Fabrikasında 2 maaşlı personeli arabalarının başına diken Silahçı, aralarında dünyada çok sınırlı kişide bulunan özel yapım Lamborghini ve Ferrari'lerin de bulunduğu 10'a yakın son model otomobile sahip oldu. Silahçı, 70 bin marka aldığı bir arabayı, bir arkadaşının "Bunun kapısı güzel değil" demesi üzerine anında 40 bin marka satıp, başka bir tane alacak kadar çılgınca para harcadı. 1993-94 döneminde "Bursa Magazin" adında bir dergi çıkartı. Ancak 4 ay sonra sıkılıp ve kapatmaya karar verdi. "Satalım, almak isteyenler var" diyenlere, "Bana kimse Silahçı malını satıyor dedirtemez" karşılığını verdi. 19 Şubat 1995'te Bursaspor Kulübü Başkanı oldu. Ancak onun başkanlığı kulübe para akıtmaktan öte gitmedi.

VE ÇÖKÜŞ BAŞLIYOR
Sınırsız para harcayan Silahçı'nın çöküşü bu dönemde başladı. Kulüp başkanlığı döneminde Erol Evcil'le tanıştı ve aralarında sıkı bir dostluk başladı. Evcil'le ortak işler yaptı. Ancak kısa sürede çok büyük yatırıma girişen Hüseyin Silahçı, Avrupa piyasasıyla olan bağlantılarında sorunlar yaşamaya başlayınca nakit sıkıntısı içine düştü. Bankalara yüklü miktarda borçlanan Silahçı'nın Bursalı tekstilcilerin tefecisi olarak bilinen Nesim Malki'den de yüklü miktarda borç aldığı söylendi. Ve Silahçı'nın inanılmaz düşüşü başladı. Fabrikasını satmaya karar verdi. Alıcı ise yabancı bir isim değildi; Erol Evcil. İkinci fabrikasını da kral dairesinde kaldığı Almira Otel'in sahiplerine sattı. Uçaklar, otomobiller, gayrimenkuller bir bir elden çıktı.

ŞİMDİ MAAŞLI MEMUR
İnkişaf Tekstil'i Erol Evcil'e satan Hüseyin Silahçı, çok küçük bir hisse karşılığı kendi fabrikasından maaş almaya başladı. Bu dönemde bir darbe de uğruna trilyonlar harcadığı, evlilik hazırlığı yaptığı sevgilisi ünlü manken Yasemin Koşal'dan yedi. Önce dostlarını sonra sevgilisi Yasemin Koşal'ı kaybeden Silahçı için uzun süren bir sessizlik dönemi başladı. Ta ki Malki cinayetinin firari sanığı Erol Evcil'le birlikte Bursa'nın Bademli semtindeki bir villada yakalanana kadar.

İLİŞKİLERİ ARAŞTIRILIYOR
Evcil'le yakalanan Hüseyin Silahçı'nın Malki cinayeti ve kara para trafiğiyle bağlantıları araştırılıyor. Ancak Silahçı'yı tanıyanlara göre, onun olaydaki rolü Evcil'le olan ortaklığıyla sınırlı. Silahçı'nın Bursaspor Kulübü Başkanlığı döneminde tanıştığı Evcil'le ilişkilerini sonra da sürdürdüğünü belirten bu kişiler, "Hüseyin, Malki cinayetinden hiçbir çıkar sağlamadı. Hatta işleri Malki'nin ölümünden sonra daha da bozuldu" diyor. Dostlarına göre Silahçı, Evcil'i kurtuluş yolu olarak görüyordu ve ondan alacağı parayla bir işletme kurmayı planlıyordu. Ancak Evcil'le bağlantıları, zaten batmış olan Silahçı'yı bataklığın biraz daha dibine itti.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır