kapat

03.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yabancının gözü İMKB'de
IMF heyetinin Türkiye ziyaretinin başlamasıyla tüm dünyanın gözü üzerimize çevrildi. İç piyasa gibi yabancı yatırımcılar da stand-by'a neredeyse tamam gözüyle bakıyor

Uluslararası Para Fonu (IMF) heyetinin Türkiye ziyareti, iç piyasalarda olduğu kadar dışarda da sermaye piyasası uzmanları tarafından ilgiyle izleniyor. Londra'da gelişmekte olan piyasaları izleyen uzmanlar, IMF ile Türkiye arasında bir anlaşma olasılığının güçlendiğini, bu durumda İMKB'nin gelişmekte olan piyasalar içinde en kazançlısı olacağı görüşünde birleşiyor.

ANLAŞMA OK!
Merrill Lynch analistlerinden Tom Chadwick, Türkiye'nin pahalı ve kısa vadeli iç borçlarını kapatmaya dönük, uluslararası tahvil piyasalarından daha düşük maliyetli ve uzun vadeli borçlanabilmesi için IMF kredisine ihtiyacı olduğunu, bu krediyi büyük ihtimalle alacağını belirtti.

Chadwick, IMF'nin Türkiye'ye, iç borçlanmaya gitmeden kamu harcamalarını finanse edebilmesi amacıyla gelecek yıl için 1.5-2 milyar dolar kredi sağlayacağı tahmininde bulundu. Warburg Dillon Read mali kuruluşun Avrupa'daki gelişmekte olan piyasalar Genel Müdürü Ben Hakham ise Türkiye ile IMF arasındaki görüşmelerle ilgili olarak, "Zor bir iş olacak. Ama sonunda anlaşmaya varacaklar" ifadesini kullandı.

İngiltere'nin önde gelen mali kuruluşları, borsanın son günlerde gösterdiği büyük yükselmenin ilerde de süreceği tahmininde birleşiyorlar.

İMKB'Yİ ALIN
Merril Lynch, Warburg Dillon Read ve J. P. Morgan, mali yatırımcılara porföylerinde daha fazla Türk hisse senedi almaları tavsiyesinde bulunurken, İngiltere'nin büyük yatırım kurumlarından Foreign & Colonial'ın portföy yöneticisi David McIlroy, şimdiden bunu yaptıklarını ve ellerindeki Türk hisse senetlerinin miktarını çoğalttıklarını bildirdi.

McIlroy, Türkiye menkul kıymet piyasasındaki gelişmelerle ilgili olarak, ''Türkiye'de şimdi olanlar yeni bir paradigma. Parlamentoda net bir çoğunluğa sahip bir hükümet var ve bu hükümet reformlar konusunda gerçekten ciddi. Bu Türkiye için görülmemiş bir olay'' dedi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır