kapat

03.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
50 trilyonluk pet su savaşı
İçme suyu pazarındaki kıyasıya mücadele özellikle Sağlık Bakanlığı'nın su istasyonlarındaki açık su satışlarının yasaklanmasından sonra büyük artış gösterdi.

Türkiye'deki su pazarının önemli bir kısmına hitap eden pet sulara yılda 50 trilyon ödüyoruz. Geçen yıl Türkiye'de 450 milyon litre pet su tüketilirken, bu rakam bu yıl 800 milyon litreye ulaştı. Şu anda elli firmanın yatırım yaptığı pet su sektöründeki rekabetin önümüzdeki günlerde daha da kızışacağı kesin.

Türkiye'deki pet su tüketimi 1988 yılında kişi başına 5.5 litre iken bu rakam bu yıl 12 litreye yükselmiş durumda. Pet su, Türkiye'de yılda yüzde 20 büyüyen bir sektör konumunda. Her geçen gün üretici firmalara bir yenisi ekleniyor. Su sektörüne yeni giren iddialı firmalardan biri de Altınbaş. Türkiye'deki pet su tüketiminde önemli artışlar olduğunu ve bu pazardan yüzde 20 pay almayı hedeflediklerini söyleyen Altınbaş Basın ve Halkla İlişkiler Genel Müdürü Metin Dirim, Altınbaş'ın da pet su sektöründe önemli bir gelecek gördüğü için bu yarışa katıldığını söylüyor. Türkiye'de pet su pazarında yüzde 33'lük oranla birinci sırada bulunan Hayat Su, sektördeki payını daha da büyütebilmek için yatırımlarını geliştiriyor. Hayat Su 150 kalite kontrol aşamasından geçiriliyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır