kapat

03.11.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
microbanner
Sabah İnternet
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Asrın kadınları
Milenyum yaklaşırken araştırmalar son hızla sürüyor. İşte 20. yüzyılın en başarılı ve popüler isimleri...

Asırlar boyunca, erkek egemen bir toplumda yer edinebilmenin mücadelesini verdiler. El attıkları her alanda, erkek tekeliyle karşılaştılar. Ancak azimli, inançlı ve hırslı olanları amaçlarına ulaşmayı başardı. Uzun ve yorucu bir savaşın ardından kazandıkları başarı, isimlerinin daha asırlar boyu yaşamasını sağladı. Önümüzdeki asırlar boyunca da, kendileri gibi olan kadınlara örnek olacaklar.

BAŞARI SİMGESİ
Her biri kendi alanında yeni bin çığır açtı. İçlerinden bazıları alışkanlıkları bile değiştirdi. Birçoğu, kadınlara karşı yargıları değiştirip tabuları yıktı. Geride bıraktığımız asır, kadınlara daha önce elde edemedikleri bir şans tanıdı: toplumda saygın bir yere sahip olma... Eğer gelecek asır, "kadınların asrı" olursa, bundaki en büyük pay, onlara ait olacak. Onlar, başarının birer simgesi...

BARBİE:
Platin sarısı uzun saçları ve incecik vücuduyla kadınlığın simgesi oldu. BARBİE, milyonlarca kız çocuğunun vazgeçemediği tek oyuncak oldu. Öyle sıradan bir oyuncak da değildi. Neredeyse her çocuğun oyun arkadaşı bu bebek, en ünlü modacıların tasarımlarıyla giydiriliyor. Yves Saint Laurent, Dior, Cardin, Escada ve Valentino, Barbie'nin modacıları.. Aksesuarlarıyla da çağa ayak uyduran Barbie, daha uzun süre güncelliğini koruyacak gibi.

AGATHA CHRISTIE:
Korku romanı denildiğinde akla ilk gelen isim, daima o oldu. Gerilim ve korkuyu böylesine ince ve güzel işleyen Christie, türünün en iyi örneklerini verdi. Romanlarının her bölümünde yarattığı gerilim ve heyecan, okuyucunun kitabını elinden bırakamamasını sağladı. İnanılmaz bir zekanın ve kurnazlığın ürünü olan eserlerinde, sonucu tahmin edememenin verdiği haz, onun vazgeçilmez olmasını sağladı. En önemli iki kahramanı Hercule Poirot ve bayan Marple oldu. 86 yıllık hayatında yaşadığı tüm sorunlara rağmen o, alanında bir numara olmayı başardı.

GRACE KELLY:
O, önce bir aktris sonra da bir prenses olarak tüm dünyanın kalbinde taht kurdu. Alçak gönüllü ve samimi bir yapıya sahipti. Randevularına ve çekimlerine daima vaktinde giderdi. Basından uzak, sade bir hayatı tercih etti. Cannes Film Festivalİ'inde, Monaco Prensi Rainer ile tanıştı ve kısa süre sonra evlendi. Yoğun yaşamında çocuklarına gösterdiği ilgi, takdir topladı. 1982'de hayatını kaybettiğinde, sinemadaki başarısı ve kraliyet ailesindeki sadeliğiyle tarihteki yerini aldı.

INDIRA GANDHİ:
Erkek egemen, hem de Müslüman bir ülkede başbakanlık yaptı. Oxford Üniversitesi'nde eğitim gördü. Daha sonra ülkesi Hindistan'a dönerek siyasete atıldı. 1966'da başbakan seçildi. Ülkesinde, hem askeri hem de siyasi açıdan büyük ilerlemeler kaydetti. O, tam bir Demir Leydi oldu. Tamaiyle erkeklerin söz sahibi olduğu bir ülke ve alanda, yıllarca tahtını kinseye kaptırmadı. Böylece, adını ülkesinin ve dünya tarihine yazdırdı.

Burcu YAKAR


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır