kapat

22.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA..KISA.. KISA..

* Yoksullar için yardım konseri
Tüm dünyada sayıları 1.3 milyar olduğu tahmin edilen aşırı yoksulların, yaşam koşullarını iyişleştirmek amacıyla bugüne kadar düzenelenen en büyük kampanya olan NetAid çerçevesinde 9 Ekim'de üç büyük konser verildi. Cisco Systems ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Teşkilatı'nın işbirliği ile düzenlenen konserlere dünyaca ünlü şarkıcılar katıldı ve konserler canlı olarak internetten yayınlandı. NetAid, Internet, televizyon ve radyo ile canlı konser etkinliklerinin bir arada gerçekleştirildiği dünya çapındaki ilk grişim oldu.

* Java yazılım gün sayıyor
Microsystems Türkiye, 18 Ekim'de düzenleyeceği JavaDay '99 etkinliğinde, Java dünyasındaki en son yenilikleri tanıtacak. SwissOtel'de gerçekleşeitirilecek olana JavaDay etkiniliği, bilgi teknolojisinin geldiği en son noktanını Türk iş dünyasına tanıtılması açısından büyük önem taşıyor. Etkinlikte, yarıca Sun Developer Conneciton Program da tanıtılacak.

* Medyavizyon gündemi takip ediyor
Ajans Press Medya Takip Merkezi tarafından yayın hayatına kazandırılan ve iki aylık periyodlarla yayımlanan Medyavizyon Dergisi, bu sayısında da farklı konulara eğiliyor. Dergide, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nükhet Güz'ün halkla ilişkiler sektörü ile ilgili fikirleri, yabancı gazetecilerin Türk medyasını konu alan tartışmaları ve kadın dergisi sorumlularının demeçleri yer alıyor.

* Minibarda yaşanan kaçaklara son
Elektrolux minibarlarında uygulanan 'AMS Otomatik Minibar Sistemi' ile otellerdeki minibar kaçkları tarihe karışıyor. Turizm yatırımcıları, sadece yiyecek içecek değil, dilediklerinde kravattan fotoğraf makinesine, saatten makyaj malzemesine kadar akla gelebilecek her türlü kullanım eşyasını, minibarları aracılığıyla müşterilerine sunabilecek.

* Elektriğin devleri Hilton'da buluştu
Karbon sektörünün köklü kuruluşu Groupe Carbone Lorraine, Hilton'da düzenlenen, Elektrik-Elektronik '99 Fuarı'na katıldı. Büyük ilgi gören şirketin, karbon fırça, mıknatıs, kömür fırça yuvaları, kömür fırça tutucuları, bakım aparatları ve elektriksel koruma elmanları gibi ürünleri bulunuyor.

* Bank Kapital'in deprem eğitimi
Bank Kapital, çalışanlar ve ailelerine, düzenlediği bir seminerle deprem eğitimi verdi. Seminerde yüzyılın felaketini anlatan deprem uzmanları Marmara Depremi'nin korkunç yüzünü yıkılmış bina fotoğrafları üzerinde gözler önüne serdiler. Seminere katılan deprem uzmanları ise, deprem bölgesindeki zemin özelliklerini ve zeminlerin davranış biçimlerini anlatarak, inşaat sırasında alınması gereken önlemleri gösterdi.

* Akdeniz ve çevresi seminere konu oldu
Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV)'ın davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Prof. Dr. François Doumange, Ataköy Marina'da ve İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nde birer seminer verdi. Halen Monaco Oşinografi Müzesi direktörlüğünü yapan Doumange'ın Türkiye'de "Akdeniz'de Biyolojik Çeşitlilik ve Korunması' konusunda verdiği seminerler yoğun ilgi ile karşılandı.

* Koç'tan Hemşirelik Yüksek Okulu
Koç Üniversitesi, Hemşirelik Yüksek Okulu'nu açtı. Dört yıllık lisans derecesi verecek olan Koç Üniversitesi Hemşirelik Yüksek Okulu 1999-2000 eğtim döneminde 19 kişiye eğitim verecek. Buradan mezun olan öğrenciler, Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi'nde klinik eğitimi ve iş garantisiyle, lüke ve dünya çapındaki sağlık kuruluşlarınca tercih edilen bir diplomanın sahibi olacaklar.

* Yaşama renk katan aksesuarlar İstanbul'da
İntema, İtalya'nın ünlü aksesuar markası Carlo Giannini ürülerini, İntema Daily konseptiyle, İntema mağazalarında tüketici ile buluşturdu. Günlük yaşama renk katan ayrıntıların sunulduğu İntema Daily'ler, çelik, ahşap, rezine ve cam ürün malzemelerin kullanıldığı Carlo Giannini ürünlerinin satışına evsahipliği yapıyor.

* Yeni yüzyılın şehirleri fiber ağlarla örülecek
Artık iletişimin tanımı değişiyor. Avrupa ve ABD'nin bir çok şehrinde iletişim fiber optik ağlarla sağlanacak. Bu ağları kuracak olan Metromedia Fiber Network, Lucent'ın Allwawe fiber kablolarını kullanacak. İki taraf arasında imzalanan 40 milyon dolarlık anlaşma, 1 milyon fiber mil için bir düzineden fazla şehri kapsıyor. Sistemin kurulması sonucunda, telekomünikasyon ve Internet firmaları Kuzey Amerika ve Avrupa arasında mesafe tanımayacak.

* Nokia'nın yenisini Kenzo tanıttı
Dünyaca ünlü Japon modacı Kenzo, jübilesini yaptığı defilede Nokia'nın yeni ürünlerini tanıttı. Paris'te düzenlenen muhteşem defilede Nokia'nın en yeni modeli olan 8210'u tanıtan Kenzo, bundan sonra Nokia'nın yeni modellerine şekil vereceğini açıkladı. Kenzo, ünlü modellerin, tasarımcıların ve gazetecilerin bulunduğu defilenin ardından 30 yıllık moda serüvenine son verdiğini bildirdi.

* Serbest Bölge'de ilk müstakil tapu
Türkiye'deki serbest bölgeler arasında, en büüyük özel sektör yatırımı olan Avrupa Serbest Bölgesi (ASB)'nde ilk müstakil tapu, tekstil ve konfeksiyon alanında faaliyet gösteren Can Tekstil'e verildi. Şahinler Holding güvencesiyle Çorlu'da kurulan ve serbest bölgecilik alanında Türkiye'de çığır açan ASB'de, Ekim sonnunda 5 fabrika sahiplerine teslim edilecek.

* Microsoft'un ikinci adamı geliyor
Microsoft Corporation'ın en önemli üst düzey yöneticilerinden Grup Başkan Yardımcısı Jeff Raikes, Aralık ayı başında İstanbul'a geliyor. Raikes, Türkiye'de Microsoft İş Ortakları ve kurumsal müşteriler ile görüşmeler yapacak. Ayrıca, Microsoft Türkiye'nin kurmsal müşterilerine yönelik başlatacağı yeni VIP (Value Improvement Programme) programının tanıtılacağı geceye katılacak.

* Çin yemekleri festivali Swissotel'de
Swissotel'in Çin mutfağının en gözde yemeklerinin sunulduğu Çin Restoranı Ku Kong, Çin yemekleri festivali ile kışlık mekanında uzakdoğu atmosferi ile konuklarını ağırlamaya hazırlanıyor. Swissotel Beijiing, THY, Doluca Şarapları, Dragon Seal Wines ve Panda Hotel'in sponsorluğunda düzenlenen Çin Yemekleri Festivali, 21-31 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

* 80. Burger King Bursa'da açıldı
Dünyanın en hızlı büyüyen fast-foodları arasında yer alan Burger King'in 80. restoranı, Bursa Zafer Plaza Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde hizmete girdi. Restoranını açılışını TBMM Başkanı Yıldırım Akbulut gerçekleştirdi. Burger King, Zafer Plaza, Pembe Çarşı ve Kmuluk'tan sonra üçüncü restoranı ile Bursalı'lara daha da yaklaştı.

* SGI'dan teknoloji odaklı seminer
Firmalara başarılı çözümler üreten SGI Türkiye, ileri teknolojileri hakkında basın yetkililerini, mevcut ve potansiyel müşterilerini bilgilendirmek amacıyla 20 Ekim'de bir seminer düzenliyor. Türkiye'de finans, eğitim, sağlık, savunma, kamu ve gıda gibi geniş alanda faaliyet gösteren kuruluşların üst düzey yetkililerinin katılacağı seminerde, SGI'nin çözümleri tanıtılacak.

* Campaq'tan internette ücretiz test
Compaq EMEA, en yeni kurumsal platformlarını denemek isteyen uygulama geliştiricilere yönelik yeni bir web sitesini hizmete soktu. Alanında bu ilk olan Compaq hizmeti, yazılım geliştiricilere ve sistem bütünleştiricilere, yalnızca Compaq'ın 64-bit Alpha ve 32-bit Proliant sunucu teknolojilerini değil, Linux ve Java gibi başka teknolojileri de ücretsiz olarak test etme olanağını sağlıyor.=

* Tedarik zinciri Londra'da işlendi
Türkiye'de Boğaziçi Yazılım tarafından temsil edilen Manugistics firması, Londra'da "Working as One '99" Tedarik Zinciri Yönetimi seminerlerini gerçekleştirdi. Arthur Andersen, PricewaterhouseCoopers, IBM ve HP gibi şirketlerin sponsorluğunda gerçekleştirilen organizasyonda, günümüz rekabet ortamında şirketlerin başarılarında büyük rol oynayan tedarik zincirine değinildi.

* Otomatik veri toplama tartışıldı
Porcan Bilişim, 6. SAP Kullanıcılar Günü'nde SAP'ye özel çözümlerini tanıttı. FileNet Doküman Yönetimi ve SAP modüllerine sahadan bilgi toplayan Otomatik Veri Toplama sistemleri büyük ilgiyle karşılandı. 6. SAP Kullanıcıları Günü'nde konuşan Porcan Bilgisayar Genel Müdürü Taner Bengi, ERP (Kurumsal Kaynak Planlaması) yazılımlarının gerçek zamanlı bilgiye ihtiyacı olduğunu belirtti.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır