kapat

22.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sebzeli haşlama börek
Malzemesi
* 3 su bardağı un
* 1 adet yumurta
* 1 yumurta akı
* 1 adet kabak
* 1 adet havuç
* 1 adet soğan
* 2 diş sarmısak
* 1/2 demet maydanoz
* 2 su bardağı yoğurt
* 1 çorba kaşığı salça
* 1/2 çay bardağı sıvı yağ
* 2 çorba kaşığı sıvı yağ
* 1 demet maydanoz
* 2-3 çorba kaşığı süt
* Tuz, kırmızıbiber, karabiber

HAZIRLANIŞI
Unun ortasını havuz gibi açıp, 1 yumurtayı kıralım ve tuz serpelim. Sıvı yağı ekleyip, azar azar unu ekleyip, kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim. Hamuru 20 dakika dinlendirelim. Soğanı doğrayalım. Havucu ve kabağı rendeleyelim ve sarmısağı ekleyelim. Tüm sebzeleri sıvı yağda yumuşayana dek sote edelim. İçine maydanozu, tuz ve karabiberi ekleyelim. Hamurdan yumurta iriliğinde bezeler koparıp, mantı yufkası kalınlığında açalım. Su bardağı ile yuvarlak parçalar keselim. Sebzeli harcı hamurların yarısına koyup, diğer yarısını kenarlarına yumurta akı sürerek kapatalım. Kaynayan suya 2 çorba kaşığı sıvı yağ ve tuz ilave edip, hamurları yumuşayana dek haşlayalım. Tencereden alalım. Servis tabağına aldığımız böreklerin yanına sarmısaklı yoğurt ilave edelim. Salçayı 1 kaşık sıvı yağda hafifçe kavuralım. 2 kaşık su ilave edip, bir taşım kaynatalım. Salçalı sosu böreklerin üzerine gezdirelim. Maydanoz yapraklarını, süt ile robotta püre haline getirelim. Püreyi salça sosu üzerine gezdirip, servis yapalım.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır