kapat

22.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Şapkalar öne


G.Saray, Chelsea karşısında 23 yıldır görmediği bir hezimet yaşadı. Gerçekten ne İngilizler, ne G.Saraylı teknik adam ve futbolcular, ne de biz; hiçkimse böyle farklı bir skor beklemiyordu.

Ancak futbolda böyle skorlar var. Bu Chelsea, 2 hafta önce Manchester United gibi bir dünya devine de 5 gol atmış bir ekip. Sahada gerekenleri yapmayınca, hele çarşamba gecesi G.Saray gibi hatalar zincirini sergileyince, böyle sonuçlara katlanmak gerekir.

Şok yenilgi sonrası G.Saray'da herkesin şapkasını önüne koyup, "Nerde hata yaptım?" diye düşünmesi gerek. Fatih Terim, maç sonrası "Hata benim" diyerek bunu ilk yapan kişi oldu. Başarılarda "İmparator Terim" deniyorsa, böyle bir skordan sonra ortadan kaybolmadan sorumluluğu yüklenmek alkışlanacak bir davranış. Terim, Türk futbolunun yerini, mücadele ettiği takımların büyüklüğünü bildiği halde çıtayı kendisi yükseltti. Onun için bugüne kadar yapılmamış şeylere imza atmak önemliydi. Alışık olmadığımız kadar iddialı konuşurken, güvendiği birinci unsur oyuncularıydı. İşte bunun yanılgısına düştü.

Terim'i, Hertha Berlin ve Milan maçlarında eleştirmiştik. "Tugaylar, Fatihler, Okanlar, Arifler varken, Bruno ve Ahmet oynatılmamalıydı" diyorduk. Peki, bu maçta sahaya sürdüğü kim için tenkit edeceğiz? Asıl eleştirilmesi gerekenler, sahaya teslimiyetçi anlayışla çıkan futbolcular...

Hagi'nin G.Saray'a katkıları inkâr edilemez. Ancak yıldız oyuncu, yaşının verdiği fizik yetersizliğiyle Şampiyonlar Ligi'ni ne yazık ki kaldıramadı. Yapmak isteyip de yapamadığı şeyler onu sinirlendiriyor. G.Saray'a bu maçlarda yarardan çok zarar veriyor. Ya Hakan Şükür? Geçen seneden beri bekle ki, oynasın. Bir şeylere kızmış, birilerine küsmüş. Böyle profesyonellik var mı? Juventus'un talip olduğu, 20 milyon dolar fiyat biçilen bir oyuncunun arkadaşlarıyla küs oluşunun takıma olumsuz yansımasına tahammül edilemez. Ya Okan? Geçen yılki özverili futbolu nerde? Transferde "Okan'ın istediği verilmeli" demiştik. Ama o, G.Saraylılar'ın istediğini sahada vermiyor. Fatih'in bırakın topu kullanmayı, en iyi özelliği olan defansif becerisi nerede? Tugay kadar yetenekli olup da, onun kadar az katkı sağlayan başka bir futbolcu var mı ?

Fatura oyunculara
Bu oyuncuları alternatifsiz gördük ve gösterdik. Ama onların daha iyi profesyonel olmaları gerektiğini hiç yazmadık. İşleri çok kolay değil. Milli Takım kampından lig maçına, oradan da Şampiyonlar Ligi'nde devlerle mücadeleye... Bunun zorluğunu biliyor, takdirini yapıyoruz. Ama Avrupa'da oynayan meslektaşları da aynı zorlukları yaşamıyorlar mı? David Beckham'ın yıllık brüt 500 bin pounda oynadığı futbol dünyasında, bu parayı bir yılda prim olarak alan G.Saraylı oyunculardan profesyonellik adına daha fazlasını istemek tüm camianın hakkı olmalı.

Neticede, G.Saray'da bu hezimetle bazı biletler kesilecek. 6 kişi dinlendiriliyor. Kimse kızmaya, küsmeye kalkmasın. Ve takımı için neler yapması gerektiğini yeniden gözden geçirsin.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır