kapat

22.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Uyuşturucudan gözaltına alınan Başbakan torunu
Uyuşturucu satın alırken yakalanan oyuncu Faruk Peker, Türkiye Cumhuriyeti'nin 6'ncı Başbakanı Recep Peker'in torunu...

Faruk Peker, sinema ve TV dizilerinin aranılan oyuncusu... Ama en önemlisi Türkiye Cumhuriyeti'nin 6'ncı Başbakanı Recep Peker'in torunu... Son dönemlerde oyuncu olarak adına fazla rastlayamadığımız Peker, önceki gün gazete sayfalarında yerini aldı. Ancak oyunculuğuyla değil... Peker, narkotik timlerine uyuşturucu satın alırken suçüstü yakalandı. Peker'in yakalanış öyküsü ise oldukça ilginç. Narkotiğe bağlı sokak timleri, kokain sattığı belirlenen Mehmet Ekmekçi'yi takibe aldı. Alıcı gibi davranan polislere mal satmaya çalışan Ekmekçi gözaltına alındı. Ekmekçi'nin telefonu tam Narkotik Şube'ye getirilirken çaldı. Arayan kişi Ekmekçi'den kokain istedi. Operasyonu sürdüren polisler, hayrete düştü. Telefondaki kişinin verdiği adrese giden Polis, Dedeman Oteli'nin yanında uyuşturucuyu alan ünlü sinema oyuncusu Faruk Peker'le karşılaştı. Suçüstü yakalanan Peker, gözaltına alındı.

SAÇ TELİ AMATEM'DE
Önceki geceyi Narkotik Şube nezaretinde geçiren Faruk Peker, dün sabah kan ve idrar tahlillerinin yapılması için Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Peker'in saç teli de tahlil için AMATEM'e gönderildi.Peker'in, henüz sorgulamasının başlamadığını belirten emniyet yetkilileri, soruşturmanın çok yönlü sürdürüleceğini söylediler. İstanbul DGM'den üç gün ek süre alınan Faruk Peker'in sorgusunun ardından DGM'ye sevk edileceği bildirildi.

Salih AYDIN

Anneannesi de Gizli Servis ajanıydı
FARUK Peker'in dedesi Recep Peker'in ailesi, Atatürk ve İsmet İnönü'nün ailece görüştüğü bir aileydi. Türkiye Cumhuriyeti'nin 6'ncı başbakanı Recep Peker, 1. Dünya Savaşı'nda da ön saflarda yer aldı. Meclis'in 2. dönemine Kütahya Milletvekili olarak katılan Recep Bey, 1924'te İsmet Paşa'nın 2. Kabinesi'nde Maliye Bakanı oldu. Çok partili siyasi hayata geçildiği 1946'da da Başbakanlığa atanarak siyasi hayatının üçüncü aşamasına ulaştı. Yazar Ergun Hiçyılmaz, araştırmalarında, ailenin en önemli simalarından biri olan Recep Peker'in kayınvalidesi Şahende Hanım'ın Milli Mücadele'ye gizli servisin nadir ajanlarından biri olarak hizmet verdiğini ortaya çıkardı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır