kapat

22.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Turiste gözaltı
Turist olarak Türkiye'ye gelen sarıklı ve cüppeli sekiz Filistinli "Türk sanılarak" Sultanbeyli'deki bir camide gözaltına alındı

Sarık, çarşaf ve türban konusunda kamuoyunda oluşan hassasiyet Emniyet güçlerini de ciddi şekilde etkiliyor. Sokaklarda kılık kıyafet yönetmeliklerine uygun giyimlerle dolaşılması konusunda alarm halinde olan polis dün yerel kıyafetleriyle camiye gelen sekiz Filistinli turisti "Türk zannederek" gözaltına aldı.

İHBAR YAPILDI
Sultanbeyli Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda, geldikleri camiden yaka paça alınarak karakola götürülen turistlerin üzerlerinden İsrail pasaportu çıktı. Sarık ve cüppeleriyle dikkat çeken turistlerin, aşırı dincilik ve Atatürk düşmanlığı konusunda mimli olan Sultanbeyli'den bazı vatandaşların ihbarı üzerine yakalandığı bildirildi. Buna göre polisi arayan vatandaşlar, sarıklı ve cüppeli bazı kişilerin bölgedeki camilerden birinde oldukları konusunda polisi uyardı. Gelen şikayet üzerine camiye gelen polis, kendilerine tepki gösteren 8 kişiyi gözaltına aldı. Bu kişilerin Filistinli çıkması poliste şaşkınlık yarattı.

ÇOK KIZDILAR
Filistinli turistler daha sonra çıkarıldıkları Cumhuriyet Savcılığı'nca sınırdışı edilmek üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne getirildi. Kendilerini görüntülemek isteyen basın mensuplarına tehditler savuran 8 Filistinli'nin, pasaport ve vize işlemleri incelendikten sonra gerekirse sınırdışı edilecekleri bildirildi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır