kapat

22.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Koruması bile yoktu
Ahmet Taner Kışlalı'nın korumasının olmaması faciaya davetiye çıkardı

Ahmet Taner Kışlalı Türkiye'nin eski Kültür Bakanlarından biri. Ayrıca yıllardır Atatürkçü düşünce çizgisinden hiç sapmadan yazılar yayınlıyor ve Anadolu'yu karış karış dolaşarak karanlık güçlere karşı kendi aydınlık fikirleri ile mücadele ediyor.

KIZI ANLATIYOR

Bir yanda böyle bir insan, bir yanda da Uğur Mumcu, Bahriye Üçok gibi düşünce adamlarının haince öldürülüşünü görmüş bir devlet. Ve bu devlet Kışlalı'nın hiçbir koruma almadan ortalıkta dolaşmasına göz yumdu. Üstelik Kışlalı'ya tehditler olduğu halde. Kışlalı'nın içinde bulunduğu tehlikeyi ailesi de çok yakından biliyor. "20 yıl her an birşey olacak diye bekledik" diyor kızı Altınay. Altınay bunları dün amcası Mehmet Ali Kışlalı'nın boynuna sarılarak söyledi. Herkesin yüreğini titreten bu açıklama aynen şöyle: "Çocukluğumuzdan beri bu korkuyu yaşıyoruz. Arabasına bir alarm koymasını kaç kez söyledim. 20 yıldır her an birşey olacak diye bekledik..."

Oysa tehlike belli. Tehlikeyi aileyi ziyarete gelen Deniz Baykal ortaya koyuyor. Baykal, "Hep Abdi Bey gibi, Ahmet Taner Kışlalı gibi barışçı insanları seçiyorlar" dedikten sonra Kışlalı'nın 17 Ekim'de Cumhuriyette yazdığı bir yazının bazı çevreleri rahatsız etmiş olabileceğini söylüyor. Ancak buna rağmen Kışlalı'nın koruması yok.

Kışlalı'nın ailesi koruma altında
Türkİye Ahmet Taner Kışlalı gibi bazı odakların boy hedefi olan bir yazarını korumasız bırakıp bile bile ölüme gönderirken Avrupa'da Kışlalı'nın ölümü duyulur duyulmaz aynı soyadı taşıyan kişilerin evleri koruma altına alındı. Kışlalı suikastinden hemen sonra harekete geçen Belçika yetkilileri, kendi ülkelerinde bulunan Kışlalı'nın kızı Dolunay Uluç ve damadı ile A.A muhabiri Sıtkı Uluç'un Brüksel'deki evini korumaya aldı. Güvenlik görevlileri aynı zamanda A.A bürosunu da koruma altına aldı. Avrupa Birliği Komisyonu ise Kültür eski bakanı ve Cumhuriyet Gazetesi yazarlarından Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı için başsağlığı mesajı yayınladı.

17 Ekim 1999 Cumhuriyet Tanrı'yı Kim Kullanır?
...TanrI peygamberleri, bilge kişileri, Atatürk ve benzeri devrimcileri kulmanır. Ya Tanrı'yı kimler kullanmış? Gerilere gitmeye ne hacet!.. Ne demiş Türkiye'deki Nurcuların önderi Mehmet Kutlular: '28 Şubat sürecinin planları Gölcük'teki Deniz Kuvvetleri'nde yapıldı. Depremin üssü de orası. Depremin olmasında başörtülü öğrencilerin alınmaması da rol oynadı...' Hem de bunları camide, Said-i Nursi için düzenlenen mevlitte söylemiş. Türkiye'de Nurcuların aslında iki önderi var. Birisi Mehmet Kutlular, ötekisi de Fethullah Gülen...

Programlar iptal oldu
KIŞLALI'nIn korkunç ölümü sonrasında Ankara'da bazı toplantı programları iptal edilirken, ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz İspanya gezisini erteledi.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır