kapat

22.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İBDA-C üstlendi
1999 yılını "İslam İhtilal Yılı" ilan eden İBDA-C, Prof. Ahmet Taner Kışlalı suikastını kendilerinin gerçekleştirdiğini açıkladı

Arabasına bırakılan bombanın patlaması sonucu yaşamını yitiren Prof. Ahmet Taner Kışlalı'ya yapılan saldırıyı, yaşadışı terör örgütü İslami Büyük Doğu Akıncıları Cephesi (İBDA-C) üstlendi. Yaptığı kanlı eylemlerle adını duyuran İBDA-C, liderleri Salih Mirzabeyoğlu'nun yakalanıp cezaevine konulmasının ardından güç kaybına uğrarken bu durumu ortadan kaldırmak için yayın organları aracılığıyla 1999 yılında kan dökeceklerini duyurdu. Şair Necip Fazıl Kısakürek'in fikirleriyle kurduğu dergi ve yayınevi Büyük Doğu'dan esinlenerek biraraya gelen İslami Büyük Doğu Akıncıları, 1990'larda 'cepheleşerek' terör eylemleri gerçekleştirmeye başladı.

Liderliğini şu anda Metris Cezaevi'nde tutuklu bulunan Salih Mirzabeyoğlu'nun yaptığı terör örgütü, giriştiği bombalama olaylarıyla adını duyurdu. "Başyücelik Birleşik İslam Devleti"ni kurmak için silahlı ve bombalı eylem yapan İBDA-C'nin bayrağı mavi zemine üç hilal ve önünde yıldız, işareti ise sağ elin işaret ve baş parmağın 'L' harfi şeklinde havaya kaldırılması.

Örgüt lideri Mirzabeyoğlu'na hitap şekli ise "mimar" ya da "kumandan". 1970'lerden beri faal olan, fakat 1990'dan sonra daha çok terör çizgisine kayan İBDA-C, İslami bir devlet kurmak için mücadele ettiğini ilan etmesine rağmen, yayınlarında ve eylemlerinde açık bir şekilde eski marksist söylem ve usulleri kullanıyor. İBDA-C'nin adı ses getiren bir eylem olarak ilk kez Uğur Mumcu suikastında duyuldu. Olayın sorumluluğunu hem İslami Kurtuluş Ordusu hem de İBDA-C üstlenirken, bu suikast hâlâ "fail-i meçhul" kapsamında. 1994 yılında atağa kalkan İBDA C, aralarında birkaç şehirde yapılan beş bombalamanın da bulunduğu 90 eylemin sorumluluğunu üstlendi. İBDA-C 1995 yılında, İslami terör örgütü Hizbullah'la birlikte giriştiği 85 şiddet eylemiyle 25 kişinin ölümüne, 21 kişinin de yaralanmasına yol açtı.

1999 İslam İhtilali yılı
Ünlü kahin Nostradamus'un bir kehanetine dayanarak 1999 yılını "İslam İhtilal Yılı" ilan eden İBDA-C, yılbaşında 1999 yılını kana bulayacağını ilan etti. İBDA-C, 11 Ağustos'ta gerçekleşen güneş tutulmasını ve "1999 kehaneti"ni "İslam ihtilali"nin müjdecisi olarak görüyor. Nostradamus'un kehaneti şöyle: "1999'un yedinci ayında gökyüzünden 'Dehşetin Kralı' inecek ve Moğol Hükümdarı'na hayat verecek. Savaş öncesinde ve sonrasında mutlu ve hakim yine o olacak". İBDA-C'ye göre 'Dehşetin Kralı', liderleri Salih Mirzabeyoğlu.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır