kapat

22.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ecevit'in dostuydu
Ecevit ile Kışlalı dostluğu yıllar öncesine dayanıyor. Ecevit, 78'de kurduğu hükümete Kültür Bakanı olarak Kışlalı'yı almıştı

AHMET Taner Kışlalı'nın öldürülmesine en çok üzülenlerden biri de Başbakan Ecevit... Ecevit, 5 Ocak 1978'de kurduğu 3. hükümette Ahmet Taner Kışlalı'yı Kültür Bakanı olarak kabineye almıştı. 12 Kasım 1979'a kadar görevde kalan bu 22 aylık hükümet döneminde Ecevit ve Kışlalı son derece uyumlu çalışmışlardı. Kışlalı'nın bombalı bir saldırı sonucu ölümü Ecevit'i sarstı. Ecevit hem "hayranlık" diye nitelediği duygular beslediği bir "çalışma arkadaşını kaybetmekten" hem de "rejime yönelik bir saldırı" olmasından dolayı çifte üzüntü yaşadı. Ecevit'in üzüntüsü sesine ve yüzüne de yansıdı.

Ecevit, saldırıyı Başbakan Yardımcısı Özkan'dan öğrendi ve hemen İçişleri Bakanı ile MİT Başkanı'nı arayarak ayrıntılı bilgi aldı.

HASTANEYE KOŞTU
Ecevit, Özkan'la birlikte Kışlalı'nın olay sonrasında kaldırıldığı Bayındır Tıp Merkezi'ne gitti. Ecevit burada Kışlalı'nın eşi Nilüfer Kışlalı ile diğer yakınlarına başsağlığı diledi. Ecevit, Kışlalı'nın çalıştığı Cumhuriyet Gazetesi'ne geçti ve taziye defterine şunları yazdı: "Sevgili Kışlalı, büyük bir yazar, değerli bir bilim adamı ve tutarlı bir politikacıydı. Yüreğimizdeki acıyı dile getirecek söz bulamıyorum. Allah rahmet eylesin."

Ecevit aynı acıyı ikinci kez yaşadı
AHMET Taner Kışlalı'nın öldürülmesi, Ecevit'i bir başka açıdan da çok sarstı. Ecevit, 1978'de Başbakan olduğunda en yakın arkadaşlarından, bir dönem birlikte çalıştığı, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdi İpekçi, düzenlenen süikastta öldürülmüştü. Bugün Ecevit yine başbakan ve yine bir suikast sonucu yakın bir gazeteci arkadaşını kaybetti. İpekçi'nin bir suikast sonucu öldürülmesi daha sonra 12 Eylül müdahalesine giden süreci başlattı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır