kapat

22.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bombanın düzeneği
Suikasta tanık olan sitenin bahçıvanı "Hoca arabasının ön camı üzerinde duran poşeti eline aldığı sırada büyük bir patlama meydana geldi" dedi

Kültür eski Bakanlarından gazeteci-yazar Ahmet Taner Kışlalı'ya yapılan bombalı saldırıya tanık olan sitenin bahçıvanı Arif Emirhan, Kışlalı'nın arabasının ön camı üzerinde bulunan poşeti eline aldığı sırada büyük bir patlamanın meydana geldiğini söyledi.

BİRDEN PATLADI
İl Jandarma Komutanlığı'nca olayın görgü tanığı olarak bilgisine başvurulan sitenin bahçıvanı Arif Emirhan, olayın saat 09.30 sıralarında meydana geldiğini belirterek, ''Hoca evinden çıktı, önce kapıyı açarak arabasına bindi. Daha sonra, arabanın önündeki poşeti görerek, tekrar arabasından indi. Ön cam üzerinde duran poşeti eline aldığı sırada büyük bir patlama meydana geldi'' dedi.

SOL KOLU KOPTU
Patlama sırasında, Ahmet Taner Kışlalı'nın sol kolunun koptuğunu gördüğünü ve Kışlalı'nın patlamanın şiddeti ile havaya fırladığını ifade eden Arif Emirhan, bunun üzerine hemen yardıma koştuğunu bildirdi. Bu arada, olay yerinde inceleme yapan bomba imha ekipleri, verdikleri ilk bilgilerde, bombanın misina ile arabanın kaportasına bağlanmış veya harekete duyarlı olabileceğini ifade ettiler.

İLK BELİRLEME BUBİ TUZAĞI
Ahmet Taner Kışlalı'nın ölümüne yol açan bombanın, Uğur Mumcu suikastında da kullanılan C-4 olmadığı anlaşıldı.

Olaydan hemen sonra polis ve jandarma ekipleri yaptığı ince lemeler sırasında ilk olarak bombanın tipini araştırdılar. Bomba uzmanları ilk etapta C-4 tipi bombadan şüphelendiler ancak yapılan araştırmada bombanın boru tipi olduğu saptandı.

PARÇA TESİRLİ
Polis ve jandarma yetkililerinin verdiği bilgilere göre, fünye ateşlemeli ve parça tesirli boru tipi bombanın içine çok sayıda bilya ve çivi konularak parça tesiri artırıldı. Patlayıcının ortasına fünye yerleştirildi.

Fünyenin nasıl ateşlendiği konusunda ise üç ihtimal üzerinde durulurken, kesin sonucun uzmanların incelemesinden sonra alınacağı belirtiliyor: Bombanın uzaktan kumandalı olabileceği üzerinde de duruluyor, ancak bu en zayıf ihtimal olarak görülüyor.

Bombanın bubi tuzağı kurularak misina ile sileceğe bağlanmış olabileceği, yerinden oynatıldığında misinanın mekanizmayı harekete geçirerek patlamayı sağladığı düşünülüyor.

HAREKETE DUYARLI
Kışlalı'ya yapılan suikasta bir başka ihtimal olarak da bombanın harekete duyarlı olabileceği ve yerinden oynatılmasıyla birlikte patlamış olabileceği üzerinde de duruluyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır