kapat

22.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
"Arabana alarm tak babacığım"
Kızı Altınay, babası Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı'ya yıllardan beri arabasına alarm takması için yalvarıyordu"20 yıl her an birşey olacak diye bekledik. Arabasına alarm koymasını kaç kez söyledim."

* BU sözler dün tıpkı Uğur Mumcu gibi suikaste kurban giden Kültür eski Bakanı, gazeteci Prof.Dr. Ahmet Taner Kışlalı'nın kızı Altınay'a ait. Altınay, amcası Mehmet Ali Kışlalı'nın boynuna sarılıp ağlarken "Yaşam bazen çok zor oluyor" dedi.

* GÖZLERİN dolu dolu olduğu bir anda içeri Başbakan Bülent Ecevit ve Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan girdi. Ecevit, Altınay'a ve Kışlalı'ya başsağlığı diledi. Altınay "Türkiye'nin bunca sorunu varken, bir de bu olay çıktı değil mi" diye sordu. Ecevit yanıtladı: "Türkiye'nin önemli sorunlarından biri de bu..."

* AHMET Taner Kışlalı'nın ağabeyleri Mehmet Ali ve Mahmut Kışlalı dün Bayındır Hastanesi'nde ziyaretçileri kabul ettiler. Ama hep ziyaretçiler konuştu. Kışlalı kardeşler odada var ama yoktu. Bedenleri koltukların içine yığılmış, gözleri bir noktaya kilitlenmiş, düşünceleri dış etkiye kapalı, eski anıların, yanıtı bilinmez soruların içinde gezinti yapıyordu.İki kardeş hastanenin 903 nolu odasında koltuğun içine adeta yığılmışlardı.

* ÖNCE aile dostları, öğretim üyeleri, DSP'li milletvekilleri ve CHP'liler koştu hastaneye. YÖK Başkanı Kemal Gürüz de ilk gelenler arasındaydı. Başsağlığı diledikten sonra, yandaki odaya geçti ve ağlamaya başladı. Sonra Devlet Bakanı Mehmet Ali İrtemçelik geldi. Hemen ardından Kültür Bakanı İstemihan Talay. "Kültür Bakanlığı gerçek anlamda Ahmet Taner Kışlalı zamanında kurulmuş sayılır. Çünkü altyapının tamamını o oluşturmuş" diyordu.

* EMNİYET Genel Müdür Vekili Doç. Dr. Turan Genç gelip olayla ilgili bilgi verdi. Her türlü olasılığın üzerinde durulduğunu söyledi. Ve Kışlalı'nın öldürüldüğü haberleri televizyonlardan yayıldıkça, hastaneye akın arttı. Meslektaşları, öğrencileri, dostları, arkadaşları, sevenleri, okurları hastaneye akın ettiler.

* OLAYDAN sonra eşinin parçalanmış vücuduna sarılan ve daha sonra fenalaşan eşi Nilüfer Kışlalı kanlar içinde hastaneye getirilmiş, yatıştırıcı iğne yapıldıktan sonra sedyeye konulup eve gönderilmişti.

* LİDERLERDEN, önce Recai Kutan geldi. Kutan, "Türkiye'de ne zaman işler düzelme istidadı gösterse böyle olaylar oluyor. Hep de aynı nitelikteki insanları seçiyorlar. Barıştan yana olan ılımlı insanları. Abdi İpekçi, Çetin Emeç, Uğur Mumcu, Muammer Aksoy cinayetine benziyor bu suikast. Bu olayların failleri ortaya çıkarılamayınca cesaret buluyor" dedi.

* ZİYARETÇİLERİ kabul sırasında Kültür Bakanı Talay ile DSP'li Uluç Gürkan'ın Kışlalı kardeşlerin yanından ayrılmadıkları dikkat çekti. Daha sonra bu ekibe ANAP'lı Işın Çelebi de eşiyle birlikte katıldı.

* BİR süre sonra CHP eski lideri Deniz Baykal, CHP'li eski milletvekilleriyle birlikte geldi. Baykal, "Bu olaya toplumsal tepkinin büyük olması gerekir. Partiler, dernekler katılmalı. Uğur Mumcu'nun cenazesindeki gibi büyük bir gösteri yapılmalı ki, bir mesaj verilmiş olsun" dedi. Baykal, CHP'lilere de "Ne yapacaksınız" diye sordu ve "Akşam evine gideceğiz. Orada toplanacağız" yanıtını aldı.

* MEHMET Ali Kışlalı kabuller sırasında ilk kez Deniz Baykal'ın sorusu üzerine konuştu. Baykal "Nasıl olmuş" diye sordu. Kışlalı "Bilmiyorum. Arabanın yanına gitmiş. Isıttıktan sonra çocuğunu ve eşini alıp, eşinin işyerine bırakacakmış. Ama patlama olmuş. Ben de işyerinde duydum" yanıtını verdi.

* SÖZÜN bittiği yerde sessizlik yeniden başlıyordu. Ecevit, üçüncü kez söze girdi ve "Cenazesi ne zaman kalkacak" diye sordu. Mehmet Ali Kışlalı "Cumartesi günü galiba. Cumhuriyet gazetesi organize ediyor" dedi.

CENAZE TÖRENİ YARIN
* KÜLTÜR Bakanı İstemihan Talay'ın isteği üzerine Cumhuriyet gazetesinin yanı sıra Kültür Bakanlığı önünde de tören düzenlenecek. Cenaze, daha sonra Meclis'e getirilecek. Kışlalı'nın cenazesi, Maltepe Camii'nde ikindi namazını mütakiben kılınacak cenaze namazından sonra Cebeci Asri Mezarlığı'nda toprağa verilecek.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır