kapat

22.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Harvardlılar'dan 100 bin dolar
Harvard Mezunları Derneği, Harvard Üniversitesi'ndeki "Türk Tarihi Kürsüsü"ne 100 bin dolarlık ilk bağışını yaptı. Dernek, "Türkçe Kürsüsü"nün kurulması için 300 bin dolar bağış hedefliyor.

Şenver, Konseyin Hazine Başkanı
Türk Amerikan İşadamları Derneği Başkanı Bülent Şenver, 2000 yılı için Avrupa Konseyi Hazine Başkanı seçildi. Şenver, Helsinki zirvesinde, Türkiye'nin AB adaylığına destek istedi.

Kanun Plan Bütçe'den geçti
Sermaye Piyasası Kanunu'nda değişiklik yapılmasını öngören yasa tasarısı Meclis Plan Bütçe Komisyonu'nda kabul edilerek Meclis Genel Kurulu'na gönderildi. Yeni Sermaye Piyasası Kanunu ile kaydi sisteme geçiş, yatırımcıları koruma fonu oluşturulması, tedrici tasfiye, Aracı Kurumlar Birliği kurulması,, vadeli işlemler borsası kurulması, Sermaye Piyasası Kurulu'nun yetki ve denetim esasları gibi konularda yeni düzenlemeler getiriliyor.

Ziraat Bankası faiz indirdi
ZİRAAT Bankası, tasarruf mevduatına uyguladığı faiz oranlarını 2-5 puan arasında düşürdü. Ziraat Bankası'ndan yapılan açıklamada, bugünden itibaren faiz oranlarının 6 ay vadede yüzde 73, 1 yıl vadede yüzde 77'ye indirildiği bildirildi. Banka, 6 ay vadede yüzde 75, 1 yıl vadede yüzde 82 faiz veriyordu. Ziraat Bankası 1 ay vadede yüzde 67, 3 ay vadede yüzde 70 olan faiz oranlarını ise değiştirmedi.

İpek Mobilya'ya 'taklitçilik' davası
Mobilya sektörünün önemli isimlerinden İpek Mobilya aleyhine 200 milyar liralık tazminat davası açıldı. Davayı açan Royal Mobilya, şimdiye kadar küçük firmalar tarafından yapılan taklitçiliğin, İpek Mobilya gibi üretim ve piyasa hacmi kendilerinden çok daha büyük bir firma tarafından yapıldığını, bu durumu mahkemenin atadığı bilirkişilerce tespit ettirdiklerini belirtti. Royal Mobilya, Patent Enstitüsü'ne başvurarak 20 yıl süreyle koruma altına aldıkları, "yatak haline dönüşebilen koltuk mekanizmasının", hiçbir teknik zahmete katlanmadan taklit edilerek çok yüksek miktarlarda piyasaya sürüldüğünü ifade etti.

YÜKSEL KOÇ

ABD'liler Antep'e hayran oldu
ABD Hükümeti'nin organizasyonunda GAP bölgesine gelen ABD ticaret heyeti üyeleri, Gaziantep'ten çok etkilendi. Geziye katılan ABD'li işadamlarının ortak görüşü, Gaziantep'teki sanayi sesislerinin kapasitesinin büyüklüğü ve kullandıkları teknoloji ile çağdaş şehirleşme yolunda oldu. ABD Adana Konsolosu Stuart E. Jones, her gelişinde gelişmelere tanık olduğunu söyledi. Jones, ABD iş çevrelerinin fırsatları değerlendirmelerine yönelik çaba gösterdiklerini belirtti.

Lee'den yeni binyıla özel
2000'li yılların dinamizmini yansıtan dekoruyla yeniden düzenlenen Lee-Wrangler Mağazaları'ndan ilki 16 Ekim'de Ankara'da Migros Alışveriş Merkezi'nde açıldı.

Banvit ve Kırca tiyatrosu elele
Banvit, "Güzel ve Çirkin" adlı müzikli komediye ortak oldu. Banvit yetkilileri sponsorluk için yola çıktıklarını ancak Levent Kırca'dan gelen öneri doğrultusunda ortaklığa yöneldiklerini açıkladı.

BÜMED'den deprem bursu
Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği (BÜMED), bu yıl verilmesi planlanan 2 milyar 500 milyonluk 1999 Kriton Curi Ödülü'nün, depremzede öğrencilere burs olarak tahsis edecek.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır