kapat

22.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Tam 250 atama Ecevit'i bekliyor
Bülent Ecevit, imza atmaktan yorulacak. Başbakan'ın masasında 250'ye yakın atama kararnamesi imza bekliyor

BaŞbakan Bülent Ecevit'in bileği, imza atmaktan yorulacak. ABD gezisinden bu yana atama kararnamelerine imza atmayan Ecevit'in masasında 250 kararname biriktiği öğrenildi. Ecevit'in önceki gün 10 kadar kararnameyi imzaladığı bildirildi.

Ecevit'in imzasını bekleyen atama kararnamelerinden çoğu, MHP'li bakanların elinde bulunan Bayındırlık, Sağlık, Ulaştırma ve Tarım bakanlıklarına ait. Sadece Bayındırlık Bakanlığı'nın kararnamelerinin sayısı 60'ı buluyor.

Ecevit imzalı "atama ve nakiller ikinci bir emre kadar yasaktır" genelgesinin kaldırılması için kulis yapan ancak başarılı olamayan bakanlar, çareyi genelgeyi "özel izin" formülüyle delmekte buluyorlar.

Bakanlar, "Benim bu bürokrata ihtiyacım var" diyerek Başbakanlık'a başvurup özel izin istiyorlar. Bugüne kadar 4'lü atama kararnamesiyle yapılan atamalar da bu şekilde çıkarıldı.

Yine Adalet Hikmet Sami Türk'ün de ilginç bir kararnamesi imza bekliyor. Eski Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Karakullukçu mahkeme kararıyla görevine iade edildi. Karakullukçu için yer boşaltmayı uygun bulmayan Türk, çareyi Müsteşar Yardımcılığı sayısını 5'e çıkarmakta buldu.

'Bakü-Ceyhan'ın önündeki engeller kalktı'
Başbakan Bülent Ecevit, Türkiye'nin kararlı, sabırlı tutumu ve ABD'nin desteğiyle Bakü-Ceyhan projesi önündeki engellerin ortadan kalktığını söyledi. "Hazar'ı Akdeniz'e bağlayan köprü artık Türkiye olacaktır" diyen Ecevit, Mavi Akım Projesi gerçekleştiğinde Karadeniz'in de Akdeniz'e Türkiye üzerinden bağlanacağını bildirdi. Partisinin Meclis grubunda konuşan Ecevit, "2000'li yıllara daha güçlü ve mutlu gidiyoruz" dedi. Ecevit, AB'ye ilişkin de şu değerlendirmeyi yaptı: "AB'den olumlu işaretler gelmeye başladı. Fakat henüz aşırı iyimserliğe kapılmamak gerekir. AB'nin ulusal birliğimizi, ülke bütünlüğümüzü veya KKTC'nin varlığını tehlikeye düşürecek koşullar dayatmaya kalkışmayacağını umuyorum. Türkiye bu tür dayatmalara hiçbir şekilde boyun eğmeyecektir. İnsan hakları ve demokrasi bakımından eksikliklerimizi AB istediği için değil, halkımız istediği için gideceğiz."


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır