kapat

22.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Hem teşvik yok hem ceza var
Kombassan 40 milyon dolarlık yatırım yapmak zorunda olduğu Petlas'a teşvik alamadığı için yatırım yapamıyor

Başbakan Bülent Ecevit'in ABD gezisinde uçağa alınmayan Haşim Bayram'ın, Kombassan Holding şirketine ceza geliyor. Kombassan tarafından satın alınan Petlas'a 15 aydır Hazine Yatırım Teşvik Belgesi vermiyor.

Petlas Genel Müdürü Veli Şahin, ÖİB ile yapılan protokol çerçevesinde, 30 milyon dolarlık yatırım yapma mecburiyetleri olduğunu bildirdi ve teşvik alamadıkları takdirde bu mecburiyeti yerine getirmedikleri için, 2 milyon dolar ceza ödemek zorunda kalacaklarını açıkladı.

Şahin, Hazine Teşvik Uygulama Genel Müdürlüğü'ne yaptıkları müracatın cevaplandırılmadığını belirtti ve "Olumlu veya olumsuz cevap verilmediği için yeni yatırım kararı alamıyoruz" dedi.

Şahin, özelleştirmeden bu yana 4 milyon dolarlık iyileştirme yaptıklarını da vurguladı ve " Devlete borcumuz yok. Yüzde 100 yerli sermaye ile üretim yapıyoruz. Sektördeki diğer firmalara sağlanan yatırım desteği bizden esirgeniyor" dedi.

Meclis KİT Komisyonu, Petlas'a neden teşvik verilmediğinin açıklığa kavuşturulması amacıyla Hazine Müsteşarlığı Teşvik Uygulama Genel Müdürlüğü ile ÖİB'den konuya ilişkin rapor istenmesini kararlaştırdı. Petlas Genel Müdürü Şahin, Petlas'ın ürettiği 90 adet ürün çeşidini özelleştirme sonrası 152'ye çıkardıklarını da belirtti. Satış gelirlerinin de dolar bazında yüzde 21 oranında arttığını açıklayan Şahin, ihracatın yüzde 25'den yüzde 40'a çıktığını vurguladı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır