kapat

22.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Gediz ırmağı coştu
Pek gündeme gelmiyor ama Gediz İplik'in son bir aydır yaptığı çıkış borsa tarihine geçecek cinsten. 24 Eylül günü 39 bin liradan işlem gören kağıt, 21 Ekim günü 76 bin liraya çıktı.

27 günde prim tam yüzde 95. Bir ayda yüzde 95 kazanç. Dünyanın en temiz kazancı. Peki ne oluyor da Gediz İplik'in değeri 27 günde 10 milyon dolardan 20 milyon dolara çıkıyor. Gediz Temmuz ayında sermaye arttırımı yoluyla rüçhan hakkı kısıtlayarak 35 milyon hisse senedini halka arz etti. Bu işten yaklaşık 1 trilyonluk bir nakit girişi sağladı. Şirkete toplam dönen varlıklarının yarısı kadar taze para girdi. Bu olumlu bir gelişme. Ancak bu çıkışı açıklamaya yetmiyor.

Bir başka beklenti de şöyle; piyasa şirketin önemli miktarda sermaye arttırımına gitmesini bekliyormuş. Bugün yarın açıklanacak denilen sermaye artırımı yatırımcıları memnun edecekmiş. Bu nedenle şirkete ilgi bir anda artmış.

Tabi Temmuz ayındaki halka arz sırasında satılan 35 milyonluk hisse senedinin şirketin yakından tanıdığı kişiler tarafından alındığı da söyleniyor. Bunlar hisselerin biraz yükselmesini istiyorlarmış.

Bir de halka açıklık oranı yüksek olan şirketin ezelden gelen bir ele geçirilme hikayesi vardır. En son halka arzla birlikte halka açıklık yüzde 67'ye yükseldi. Birileri hisseleri topluyormuş. Biz Gediz'deki muazzam artışla ilgili senaryoları sunalım dedik. Sonuçta bu işi yapanlara kolay gelsin demek gerekiyor. İşleri zor. Piyasanın parasızlıktan kırıldığı dönemde küçük kağıtlara nur yağıyor. Gediz'de bunlardan biri olarak son dönemin şampiyonu oluyor. Ne diyelim...


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır