kapat

22.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Sofra
L E I T Z
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
17 Ağustos sektörü
Gayrimenkulde dengeleri alt üst eden deprem, sektörün güvenliğe verdiği önemi de artırdı. Konut ve İşyeri Fuarı'nda, proje değil güvenlik sergilendi

17 AĞustos depremi ve tüketicinin güvenlik arayışı, gayrimenkul seçimindeki önceliklerle birlikte sektördeki üretimin yapısını da değiştirdi. Ahşap ev, çelik konstrüksiyon ve depreme dayanıklı duvar üreten firmaların sayısı da arttı. Sektördeki yeni yapılanma, Konut-İşyeri Fuarı'na da yansıdı. Geçmişte konut projelerinin sergilendiği fuarda bu yıl standlar, "depreme dayanıklılık" iddiasıyla ilgi çekmeye çalıştı.

Cam tüyü duvar
Ankaralı şirket Konkur Uygar, Alman teknolojisiyle ürettiği prefabrik evlerin duvarlarında levhalarla kaplanmış ahşap iskelet sistemi kullanıyor. Bu sistemde kurutulmuş keresteden yapılmış yük taşıyıcı ahşap iskeletin her iki yanına sabitlenmiş ahşap esaslı koruma levhaları konuyor. Evlerin metrekaresi fiyatları 350-750 dolar arasında değişiyor. İzmirli Mopsaş firması da ABD'de 25 yıldır uygulanan "Monopanel" teknolojisini Türkiye'de uygulamaya başladı. Mopsaş Termopanel adıyla sunulan ürün, depreme dayanıklı bir duvar. Duvarın malzemesi köpükten oluşuyor. Köpük, çelik çerçeveye sıkıştırılarak duvar elde ediliyor. Evin metrekare fiyatı anahtar teslim 250-300 dolar arasında değişiyor.

Park Yapı Organizasyon da hafif çelik çerçeveli yapı sistemlerini tanıttı. Taşıyıcı eleman olarak galvanizli sacdan çekilmiş profillerin kullanıldığı sistemde metrekare fiyatları 250 dolardan başlıyor. Makedonya'dan ithal edilen elemanlarla ahşap ev yapan İlke Pazarlama da fuarda gerçekleştirdiği projeleri fotoğraf ve maketlerle sergiledi. Bir hafta boyunca aynı ısıda kalarak nem oranı yüzde 10'a indirilen Doğa Ahşap Yapı elemanlarının metrekare fiyatı 300-450 dolar arasında değişiyor.

İleri A.Ş de dünyanın en büyük ahşap ev üreticisi olan Rusya'nın Narodniy Dom firmasının evlerini Türkiye'de pazarlamaya başladı. Ömür Ahşap Rus Evleri' nin metrekaresi 350-380 dolar fiyatla satılıyor.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır