kapat

12.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
SAİT GÜRSOY(sgursoy@sabah.com.tr )

Açıkta kalana şans

ÖSS ile yerleştirilemeyen adaylar ek kontenjan ile üniversiteli olabilecek. Dün başlayan başvurular 18 Ekim'e kadar sürecek

ÜNİVERSİTE giriş sınavı sonrası herhangi bir yükseköğretim programına yerleşmemiş adaylar için yeni bir umut kapısı daha açılıyor. 42 bin 933 genç yeniden üniversiteli olma şansını deneyecek.

Üniversiteler kayıt işlemlerini tamamladıktan sonra, bölümlerindeki boş kalan kontenjanlarını ÖSYM'ye bildirdiler. ÖSYM de "1999 Ek Kontenjanlar Kılavuzu"nu hazırladı.

11-18 Ekim tarihleri arasında yapılacak başvurular için adaylar kılavuzu İl ve İlçelerdeki ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliği yetkililerinden temin edecekler.

Ek kontenjanlar;
1. 1999 ÖSYS merkezi yerleştirme sonunda boş kalan kontenjanlardan,

2. 1999 ÖSYS merkezi yerleştirme ile kayıt hakkı kazanmış olan adayların, kayıt yaptırmaması nedeniyle boş kalan kontenjanlardan,

3. 1999 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu basıldıktan sonra açılan ve bu nedenle merkezi yerleştirme işlemlerine girmemiş olan yeni yükseköğretim programlarından oluşacak.

KOŞULLAR NE?
1. 1999 ÖSS'ye girmiş olan,

2. Bu sınavda (ÖSS), başvurulan önlisans ve açıköğretim programları için öngörülen ÖSS puan türünde 105 ve daha fazla ÖSS puanına sahip olan,

3. Başvurulan lisans programları için ise, öngörülen ÖSS puan türünde 120 ve daha fazla ÖSS puanına sahip olan,

4. 1999 ÖSYS merkezi yerleştirme sonunda (açıköğretim programları dışında) hiç bir yükseköğretim programına yerleşmemiş olan,

5. Ek yerleştirmede tercih edilen yükseköğretim programının 1999 ÖSYS merkezi yerleştirme sonunda oluşan puana eşit veya daha yüksek bir puana sahip olan adaylar başvurabilirler.

6. 1999 yılında özel yetenek sınavı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarına kesin kayıt yaptırmış olanlar da ek kontenjanlardan yararlanabilecekler.

Kısacası, bu yıl herhangi bir bölümü kazanan adaylar (kayıt yaptırıp, yaptırmaması fark etmez) kesinlikle ek yerleştirmeye başvuramazlar. Bunların dışında sadece açıköğretim ya da özel yetenek programlarına yerleştirilenler, isterlerse başvuruda bulunabilirler.

EKİM SONUNDA
Ek yerleştirme kontenjanlarına başvurmak isteyen adaylar belgelerini 18 Ekim tarihine kadar ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticiliği yetkililerine teslim edecekler.

Ek kontenjanlara yerleştirme işlemlerinde adayların 1999-ÖSYS kayıtlarındaki bilgileri esas alınacak. Ekim ayının sonlarına doğru belli olacak olan sonuçlar, adaylara ÖSYS Ek Yerleştirme Sonuç Belgesi'yle duyurulacak.

1999 ÖSS'de Boş Kontenjanlar
ÜniversiteÖn LisansLisansToplam
Devlet17.7503.45321.203
Vakıf, KKTC5.66016.07021.730
Toplam23.41019.52342.933

Yazarlar sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır