kapat

12.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bu ne biçim Türk?
Almanya forması giyen yıldız futbolcu, "O kadar Türk'e bilet verilmesi hataydı" derken, hocası Ribbeck, "İyi ki Türkler vardı" yorumunu yaptı

Annesi Alman, babası Türk olan Mehmet Scholl, Almanya formasıyla Türkiye'ye karşı ilk milli maçını 9 Ekim'de Münih'te yapılan karşılaşmada oynamıştı.

Mehmet Scholl'ün, küçük yaşta kendisini terk eden babası sebebiyle Türkiye ve Türkler hakkında pek sempatik düşüncelere sahip olmadığı, kendisini bir Alman gibi gördüğü biliniyordu. Yine de Scholl'ün maçtan sonraki açıklamaları herkesi şaşırttı. Yıldız futbolcu, "Dostluk ve misafirperverlik bir yere kadar. Münih'te, evimizde Türk seyircilere bu kadar çok bilet verilmesi büyük hataydı. Baskı altında kaldık ve futbolumuzu oynayamadık" diye konuştu.

Bayern Menajeri Höness de, "Organizasyon daha iyi olmalıydı. 63 bin 572 biletli seyirci vardı. Ama bunun 50 bini Türk'tü" dedi.

Bravo Ribbeck!
Alman Milli Takımı'nın teknik direktörü Erich Ribbeck ise, olaya bir futbol adamı olgunluğuyla yaklaşıp, "Türk seyirciler, Münih'te mükemmel bir ortam yarattı" dedi.

Bu tartışma Alman basınına da yansıdı. Tagesspiegel'de, "Scholl ve Höness'in sözleri, futbolcuların performansından da kötü. Almanya'nın kazanmasını istemeyen kapı komşularımızı içeri almayacak mıydık?" yorumu yapıldı.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır