kapat

12.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Denizli ve Sergen


Milli Takımımız'ın Almanya önündeki muhteşem futbolu gerçekten çok etkileyiciydi. Avrupa Şampiyonası'nda ertelenen finale çıkışımızda teknik direktör Mustafa Denizli'nin çok büyük payı var.

Meraklı olduğumdan rakiplerin kasetlerini çok izlerim. Dikkat ediyorum, Denizli'nin taktikteki başarısı olağanüstü. Müthiş iyi oyuncu kullanıyor. Almanya maçının ilk 7 dakikasında o kadar fazla adamla rakibin üzerine gidişimiz ve orta sahadan Tayfun, Tayfur, Sergen'in yakaladığı 3 pozisyon, Türk futbolunun yüz akıydı. Hep hücumda çoğalamadığımızdan söz ederdik.

Mustafa Denizli'nin, Fatih Terim'le birlikte enternasyonal alandaki başarısı gurur verici. Denizli, bir takımımızı alırsa, o kulüp de modernleşir, Avrupa tarzında yönetilir. İnsanımızın Denizli'yi Milli Takım'ın dışında G.Saraylı görmesi çok yanlış. Mustafa'nın mazisi Altay'dır. Ali Şen 1983'te onu İzmir'den getiriyordu, sonra nedense vazgeçmişti. Fatih Terim de onu G.Saray'a getirdi. F.Bahçe'de iki defa gündeme geldi. İkisinde de organize fakslarla engellendi.

Denizli'ye tepki ayıp
Önce F.Bahçe'de sonra G.Saray'da oynayan 18, önce G.Saray sonra F.Bahçe forması giyen 23 futbolcu var. F.Bahçe'den G.Saray'a geçenler içinde Naci Erdem, Raşit Çetiner, Arif, Erhan Önal, İlyas Tüfekçi ve Selçuk Yula da var. G.Saray'dan F.Bahçe'ye gelenler arasında ise Fuat Hüsnü Kayacan, İsmet Uluğ, Refik Osman Top, Tanju Çolak, Kadri Aytaç, Mehmet Oğuz, Erdoğan Arıca, Hasan Kamil Sporel de var. Peki, Denizli gibi mesleğinin en üst düzeyindeki bir antrenöre böyle tepki ayıp değil mi?

F.Bahçe, şimdi çok iyi bir antrenör aldı. Ama kulübün böyle bir kararı bir daha olursa üyeler arasında referandum yapmak lazım. Ancak bu şekilde çağımızla ilgisi olmayan saçma düşünceler de tamamen ortadan kalkar.

Ve Sergen... Futbolumuzun bu olağanüstü kabiliyeti Münih'te bütün Avrupa'yı ayağa kaldırdı. Alman Milli Takımı'nı gördükten sonra, Milli Takımımız'dan hiçbir futbolcunun Avrupa'da oynamaması çok ayıp. Avrupa'da kaç tane Sergen var? Futbolcularımız, bu ayıbı en kısa sürede halletsin. Profesyonel futbol fedakarlık ister. İşte, bizde olmayan tek şey bence bu. O da, eğitimle olur.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır