kapat

12.10.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
banners
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

Teba
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Vergi yüzsüzüne ihale verildi
Haydarpaşa Numune'nin 147 milyarlık temizlik ihalesi, vergi borcu olan ve bunu düzenlediği sahte belgeyle gizleyen Medsa-Ekspres'e kaldı

Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde 14 Haziran 1999'da 6 Aylık, malzemeli genel temizlik ihalesi yapılması kararlaştırıldı. Sadece iki yerel gazetede duyurulan ihaleye 7 firma katıldı. Medsa Limited ve Ekspres ortak girişimi ihaleyi 147 milyar liraya aldı. İhale kararı, aynı gün Başhekim Opr.Dr.Faruk Cemşit tarafından onaylanarak dosya tescil için Sayıştay Başkanlığı'na gönderildi.

Sayıştay, firmalardan SSK ile ilişiksizlik belgesi ve vergi borcu olmadığını gösteren belgelerin teyidlerinin neden alınmadığını sorarak, dosyayı iade etti. Hastane idaresi de Medsa'nın verdiği vergi borcu olmadığını gösteren belgenin teyidini alamayınca, ihaleyi iptal etti.

Bu arada Sağlık Bakanlığı müfettişleri, ihaleye katılan bir firmanın Sayıştay'a yaptığı suç duyurusunu üzerine dosyayı incelemeye aldı. Gizli yürütülen soruşturma sonrası hazırlanan 13 sayfalık raporda, sahtekarlığın nasıl yapıldığı ayrıntılarıyla anlatıldı. Buna göre 1998'de de aynı has taneden ihale alan Medsa şirketi, o tarihte 10 milyar lira vergi borcu olduğu halde Mecidiyeköy Vergi Dairesi'nden borçsuz olduğuna dair yazı aldı. Sonra da bu belgedeki eski tarihi silip yeni tarihi yazdı.

Bu sahtekarlığı saptayan Sağlık Bakanlığı raporunda, Medsa'nın ortaklarından ve mesul müdür Mehmet Kayabaşı ve hastane ilgilileri ile belgeyi tasdikleyen Balıkesir Noteri Mustafa Salihoğlu hakkında ayrı bir soruşturma açıldığı bildirildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ise bu rapor üzerine Mehmet Kayabaşı hakkında sahte belge düzenlemek suçundan fezleke düzenledi.

Kayabaşı ise belgelerin sahteliğini redderek, noter tasdikini delil olarak gösterdi. Belgenin istenmesine ilişkin dilekçe altındaki imzanın kendisine ait olmadığını öne sürdü.


Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır